Se pregăteşte pieptul de raţă astfel: pielea se curăţă de eventualele resturi de pene, se desprinde de carne şi se taie în feliuţe subţiri, cam de vreo 2-3 cm lungime. Se curăţă carnea de pieliţele argintii şi apoi se taie pe lăţime în felii subţiri de max. 5 mm.
Ardeiul roşu se spală, se uscă şi apoi se taie în feliuţe cam de jumătate cm lăţime. Se curăţă usturoiul şi se pisează, iar ghimbirul se dă prin răzătoarea mică. Pak Choy-ul se curăţă, capetele albe se taie în feliuţe pe lungime şi se pun de-o parte, iar frunzele verzi se taie pe lungime în două.
Orezul se fierbe într-o cratiţă cu teflon (pentru ca orezul să nu se prinde de cratiţă). La o căniţă de orez spălat (doar dintr-o apă) se pune o căniţă şi un sfert de apă. Se pune la foc, după ce dă în clocot se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă la foc mic vreo 15 minute cu capacul pe cratiţă. Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă cu capacul pus încă vreo 5 minute. Eu nu pun sare deloc în orez când gătesc mâncare asiatică. (Dacă pe pachetul de orez există instrucţiuni de fierbere a orezului, se vor urma atunci acestea.)
Într-un wok se pun bucăţile de piele şi se prăjesc până devin jumări crocante. Se scot apoi pe un şerveţel de bucătărie să se stoarcă de grăsime. În grăsimea rămasă în wok se adaugă pieptul de raţă feliat şi se prăjeşte pe ambele părţi cam 1 minut (nu se prăjeşte foarte tare, astfel carnea va deveni prea seacă doar cât carnea îşi schimbă culoarea). Se scoate carnea pe o farfurie. Se pune ghimbirul şi usturoiul în wok, iar apoi se adaugă ardeiul gras, şi cozile de Pak Choy, se lasă 1-2 min. să se călească, iar apoi se adaugă sosul Hoisin şi se amestecă bine. Se adaugă apoi frunzele de Pak Choy, pieptul de raţă şi alunele şi se amestecă bine. Se mai lasă câteva secunde să fiarbă împreună, iar apoi se ia de pe foc. Frunzele de Pak Choy se topesc foarte repede.
Se serveşte cu orez şi deasupra se presară jumările făcute din pielea de pe pieptul de raţă.
Comentarii:
Like