Petitchef

Piept de rata cu Pak Choy si sos Hoisin

Felul principal
3 porții
15 min
20 min
Ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se pregăteşte pieptul de raţă astfel: pielea se curăţă de eventualele resturi de pene, se desprinde de carne şi se taie în feliuţe subţiri, cam de vreo 2-3 cm lungime. Se curăţă carnea de pieliţele argintii şi apoi se taie pe lăţime în felii subţiri de max. 5 mm.

    Ardeiul roşu se spală, se uscă şi apoi se taie în feliuţe cam de jumătate cm lăţime. Se curăţă usturoiul şi se pisează, iar ghimbirul se dă prin răzătoarea mică. Pak Choy-ul se curăţă, capetele albe se taie în feliuţe pe lungime şi se pun de-o parte, iar frunzele verzi se taie pe lungime în două.

    Orezul se fierbe într-o cratiţă cu teflon (pentru ca orezul să nu se prinde de cratiţă). La o căniţă de orez spălat (doar dintr-o apă) se pune o căniţă şi un sfert de apă. Se pune la foc, după ce dă în clocot se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă la foc mic vreo 15 minute cu capacul pe cratiţă. Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă cu capacul pus încă vreo 5 minute. Eu nu pun sare deloc în orez când gătesc mâncare asiatică. (Dacă pe pachetul de orez există instrucţiuni de fierbere a orezului, se vor urma atunci acestea.)

    Într-un wok se pun bucăţile de piele şi se prăjesc până devin jumări crocante. Se scot apoi pe un şerveţel de bucătărie să se stoarcă de grăsime. În grăsimea rămasă în wok se adaugă pieptul de raţă feliat şi se prăjeşte pe ambele părţi cam 1 minut (nu se prăjeşte foarte tare, astfel carnea va deveni prea seac㠖 doar cât carnea îşi schimbă culoarea). Se scoate carnea pe o farfurie. Se pune ghimbirul şi usturoiul în wok, iar apoi se adaugă ardeiul gras, şi cozile de Pak Choy, se lasă 1-2 min. să se călească, iar apoi se adaugă sosul Hoisin şi se amestecă bine. Se adaugă apoi frunzele de Pak Choy, pieptul de raţă şi alunele şi se amestecă bine. Se mai lasă câteva secunde să fiarbă împreună, iar apoi se ia de pe foc. Frunzele de Pak Choy se topesc foarte repede.

    Se serveşte cu orez şi deasupra se presară jumările făcute din pielea de pe pieptul de raţă.


Întrebări:




Comentarii:

02/10/2013

Like

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează