Daca va place pieptul de rata, avem o reteta insotita de un sos foarte usor de facut din grasime de rata si chipsuri de trufe. Va lasam reteta explicata pas cu pas mai jos ↓ ↓
Sosul de trufe: Topiti grasimea de rata (daca nu aveți, vedeti sectiunea comentarii). Rumenim repede ceapa tocata marunt.
Adaugati faina toata, deodata si amestecati cu un tel pentru a forma ceea ce se numeste "roux". Se amesteca la foc mediu timp de 1 minut, apoi se adauga vinul alb cate putin. Amestecul trebuie sa fie alb si sa sa se ingroase.
Apoi adaugati putin cate putin supa de pui (200 ml de apa + 1 cub de concentrat de supa de pui) in timp ce amestecati. Sosul trebuie sa se ingroase treptat.
Luati de pe foc si strecurati pentru a indepărta ceapa. Apoi adaugati chipsurile de trufe, amestecati si pastrati sosul cald.
Luati pieptii de rata si folosind un cutit, taiați grasimea sub forma de grilaj, fara a taia si carnea.
Puneti pieptii de rata cu pielea in jos si gatiti 10 minute la foc mediu (sau pana cand pielea este bine rumenita). Intoarceti pieptii de rata si mai lasati inca 3 minute.
Serviti pieptii de rata cu cartofi fierti intregi si turnati sosul de trufe peste ei. Gata!