Piept de rata cu portocale
Ingrediente
5
Cost estimat: 2.74Euros€ (0.55€/porție)
Rețete inrudite
-
Piept de rata cu sos de trufe
-
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
-
Sandvis cu piept de rata afumat, rosii uscate, rucola si otet balsamic
-
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Sub straturi si straturi si straturi de grasime, carnea stimatei doamne rate este moale si suculenta, aducand putin aminte de aroma carnii pasarilor salbatice. Cu conditia sa nu o lasam prea mult pe foc, altfel riscam sa nu o mai putem mesteca.
- Pieptul de rata este relativ usor de pregatit : intai se dezoseaza si se imparte in doua parti egale. Se usuca bine cu un servet si se cresteaza pielea sub forma de romburi. Nu neaparat pentru aspect : astfel grasimea se va topi mai repede.
- Se pune la prajit intr-o tigaie bine incinsa, de preferat din cele non aderente. Intai pe partea cu piele si apoi pe partea cealata. Se lasa pana se rumeneste frumos si pielea devine crocanta. In mod normal, la sfarsit, se obtine o baie de grasime.
- Carnea nu trebuie sa fie perfect patrunsa, ea va mai sta la cuptor sa se imbete cu aroma de portocale.Dupa ce am ispravit cu rata, o scoatem pe o farfurie si ne ocupam de portocale. Le curatam de coaja si le taiem rondele groase, de aproape un cm grosime. Le vom rumeni putin in tigaia in care s-a prajit pieptul de rata dar scurgem inainte grasimea. Toata.
- Revenim la doamna rata, ii asezam pieptul intr-o tava, inconjurat de rondele de portocala rumenite pe gratar. Turnam deasupra sucul a doua portocale amestecat cu o lingura de miere si mai adaugam cateva fasii subtiri de coaja de portocala, bine spalate in prealabil. Asezonam cu putina sare. Se pot adauga si verdeturi de genul oregano sau maghiran, dar am vrut sa obtin un gust cat mai pur, nemodificat de alte arome.
- Lasam la cuptor la foc mediu circa jumatate de ora, timp in care sucul de portocale va fragezi carnea si in tava se va forma un sos gros, aromat.
Serviti fierbinte, cu carnea inca aburinda. Un vin alb, sec, este alegerea perfecta.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 83Kcal
- Carbo: 10.5g
- Grăsimi: 0.7g
- Grăsimi sat.: 0.2g
- Proteine: 6.5g
- Fibre: 2.5g
- Zahăr: 10.5g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (141g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
04/01/2014
Nu mai intalnesti nicaieri acest gust ,este unicatt !!!!!!
am gătit această rețetă
Vasile,
10/02/2019
Ai nenorocit un piept de rata! L-ai facut talpa. Cine crezi ca poate mesteca acea carne uscata?
07/09/2015
Bravo sugestia e grozava.Azi asta am gatit.Esti cu adevarat o doamna. iar varza este persoana care si-a facut un obicei de a critica ca la sant