Se pregăteşte pieptul de raţă: se spală, se uscă cu un prosop de bucătărie, se taie pieliţa argintie de pe suprafaţa cărnii, se scot resturile de pene. Pielea se crestează, însă nu prea adânc, să nu se taie carnea. Se încălzeşte cuptorul la 180°C.
Se pune o tigaie pe foc şi se încălzeşte bine fără să se adauge ulei. Se adaugă apoi pieptul de raţă şi se prăjeşte pe partea cu pielea, cam un minut. Se reduce apoi temperatura să fie medie. Se prăjeşte în continuare, vreo 8-10 minute. Se întoarce apoi pieptul de raţă pe partea cealaltă şi se prăjeşte 3-4 minute. Se scoate pieptul de raţă, se condimentează cu sare şi piper şi se pune din nou pe tigaie, cu partea cu pielea în jos şi se dă la cuptor. (Dacă mânerul tigăii e din plastic şi nu e rezistent la temperaturi înalte, se poate acoperi cu folie de aluminiu, sau se va înlocui tigaia cu o tavă de cuptor.) Se lasă carnea în cuptor în jur de 8 minute, iar apoi se întoarce pe partea celalată pentru încă vreo 5 minute.
Se scoate pieptul de raţă şi se învârte în folie de aluminiu. Se lasă să se odihnească 5 minute. Astfel pieptul de raţă îşi va păstra sucul propriu, în caz contrar, în momentul în care se taie carnea, sucul se va scurge, iar carnea va rămâne seacă. Eu las pielea neacoperită, ca să rămână crocantă.
Între timp se curăţă salata, se spală roşiile şi se taie în jumătăţi. Ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan şi se agită borcanul până când compoziţia devine omogenă. Se toarnă peste salată şi se amestecă bine.
Se pune salata pe farfurii. Se taie pieptul de raţă în felii subţiri şi se aşează peste salată. Se poate orna cu felii subţiri de parmezan.
Comentarii:
Uscat piept
Excelenta reteta !
Imi place
No comment!
Excelent