Pentru inceput, spalam cu apa rece pieptul de ra, il stergem pe prosop de hartie, indepartam grasimea din exces si crestam pielea in diagonala in ambele sensuri. Asezonam cu sare si piper dupa gust si punem deoparte.
Ne apucam sa preparam smochinele.Le spalam usor in apa rece si cu un cutit foarte taios, facem crestaturi in asa fel incat sa le taiem in patru , dar nu pana le despicam. Doar ca sa putem sa le desfacem in forma de o floare. Pregatim o tava pentru cuptor, punem hartie de copt in tava si asezam smochinele inauntru.
Stropim smochinele astfel desfacute cu otet balsamic. In mijlocul crestaturilor, punem cate 1/2 de lingurita de unt si peste unt asezam crengutele de cimbru proaspat.
Cuptorul il incingem la 200ºC si introducem tava cu smochine la copt. Le tinem la cuptor circa 20 de minute. Din 5 in 5 minute ar trebui sa le scoatem si sa le stropim cu sosul balsamic care se formeaza in tavita. Pentru ultimele 5 minute, adaugam si mierea peste smochine, pentru a ingrosa un pic sosul si pentru al indulci.
Acum stingem flacara la cuptor si lasam smochinele sa stea la cald pana pregatim pieptul de ra. Smochinele arata superb, ca niste flori cu petalele desfacute, aromate si zemoase. Aroma crengutelor de cimbru e uimitoare. Deci putem sa le scoatem din mijlocul smochinelor. Incingem o tigaie, fara sa punem ulei sau unt in ea, pentru ca pielea de ra este foarte grasa si-si va lasa ea grasimea in care vom frige carnea.
Punem pieptul de rata in tigaie cu pielea in jos si prajim 4-5 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos si pielea capata o culoare argintie. Pieptul de rata se prajeste in tigaie fara adaosuri de grasimi. Prajiti carnea cu atentie. Nu trebuie arsa sau patrunsa foarte bine, pentru ca pieptul de rata trebuie sa fie crocant pe exterior dar crud si fraged pe interior.Carnea e prajita asa cum trebuie!O scoatem pe fundul de taiat si o portionam taind in diagonala bucati de circa 1,5-2 cm grosime.
Comentarii:
Foarte gustos
Ce piept e ala... de ra? In poze ti-a ramas carnea cruda!