Incingeti uleiul intr-o tigaie cu fundul dublu si prajiti bucatile de piept pe toate partile, pana capata o crusta. Apoi reduceti focul, adaugati putina apa si lasati sa fie patruns.
Sosul de curry este un sos foarte celebru. Cu sosul curry putem imbogati buchetul de arome al preparatelor noastre cu cel al inconfundabilelor arome indiene. Acest sos curry este un sos cremos, cunoscut intr-o multitudine de variante. Aceasta este varianta mea.
Intr-o tigaie se topeste untul in putin ulei de masline. Se inabuse ceapa taiata julien, o lingurita de curry dizolvata in putina apa, 2 linguri de gem de caise. o ceasca de vin alb. Se amesteca, se continua fierberea la foc minim amestecind din timp in timp.
La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut. La sfarsit se adauga si smantana.
Garnitura potrivita pentru puiul cu sos de curry este o portie de orez fiert sau legume. Se va pune orezul in farfurie, se adauga pieptul de pui, iar sosul se pune la sfarsit. Se poate servi direct pe preparat sau separat in sosiera.
Comentarii:
Sosul are un gust tare curios ... sa vad ce va iesi si dupa ce voi adauga si smantana ...