Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 oră

Astăzi mergem în India, fără a părăsi bucătăria, cu acest delicios preparat cu sos super reconfortant: pui în sos cremos cu unt! Bucăți fragede de pui gătite într-un sos cremos făcut cu roșii, smântână, unt și o grămadă întreagă de condimente care ne vor duce într-o călătorie. Servit cu orez basmati sau cu naans (pe care le puteți face într-o versiune express, acest fel de mâncare emblematic din bucătăria indiană va deveni în mod clar unul dintre felurile preferate în serile de toamnă/iarnă :-)


Ingrediente

4

Marinada:

Sos:

Orez (optional):


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire40 min


Observații

Cum se păstrează puiul cu unt?
Păstrați puiul cu unt într-un loc răcoros într-un recipient ermetic; îl puteți în termen de 5 zile.

Putem congela puiul cu unt?
Desigur, puteți congela puiul cu unt fără nicio grijă.

Putem înlocui puiul?
Puteți înlocui puiul cu pește sau linte (pentru varianta vegetariană) dacă doriti.

Ce garnitură să preparăm cu pui cu unt?
Puteți însoți puiul cu unt, cu orez și puteți face naan simplu (sau cu brânză) pentru a-l mânca în stil indian, dar se potrivește foarte bine și cu piure, paste sau quinoa.


Echipamente de gătit

blender

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+