Petitchef

Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!

Astăzi mergem în India, fără a părăsi bucătăria, cu acest delicios preparat cu sos super reconfortant: pui în sos cremos cu unt! Bucăți fragede de pui gătite într-un sos cremos făcut cu roșii, smântână, unt și o grămadă întreagă de condimente care ne vor duce într-o călătorie. Servit cu orez basmati sau cu naans (pe care le puteți face într-o versiune express, acest fel de mâncare emblematic din bucătăria indiană va deveni în mod clar unul dintre felurile preferate în serile de toamnă/iarnă :-)

Felul principal
4 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Marinada:

Sos:

Orez (optional):

Materiale

  • 1 presă de usturoi
  • 1 tigaie
  • 1 blender vertical

Preparare

  • Etapa 1 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    Pregătiți marinata:
    Se amestecă sucul de lime, pasta de roșii, cățelul de usturoi zdrobit, ghimbirul proaspăt tocat, sarea și garam masala. Adăugați puiul tăiat bucăți și amestecați. Acoperiți cu folie și dați la frigider.
  • Etapa 2 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    Pregătiți sosul:
    Se toarnă uleiul într-o tigaie pusă la foc mediu. Adăugați ceapa tocată, cățelul de usturoi zdrobit și ghimbirul tocat. Se călesc pana ce ceapa devine translucidă.
  • Etapa 3 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    Adăugați semințele de chimen, turmericul, garam masala și apa. Se amestecă totul și se fierbe câteva minute la foc mediu, amestecând din când în când. Apa ar trebui să se evapore.
  • Etapa 4 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    Adăugați roșiile decojite și zdrobiți-le în bucăți apoi adăugați nucile caju și apa. Acoperiți și gătiți la foc mediu timp de 25-30 de minute.
  • Etapa 5 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    Turnați un strop de ulei (aproximativ 1 lingură) într-o tigaie mare, pusă la foc mediu-mare. Adăugați puiul din marinadă și prăjiți bucățile pe toate părțile.
  • Etapa 6 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    Folosind un blender de mână, amestecați sosul (cel mai bine este să-l turnați într-un pahar înalt pentru a evita stropirea) până devine foarte fin.
  • Etapa 7 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    Transferați bucățile de pui în sos și adăugați untul. Amestecați totul și fierbeți la foc mic-mediu timp de aproximativ 10 minute. Puteți adăuga smântâna în acest moment (și amestecați) sau la servire.
  • Etapa 8 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    Orezul:
    Puneți orezul, apa și sarea într-o cratiță la foc mediu. Acoperiți și gătiți timp de 10 minute.
  • Etapa 9 - Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
    E gata! Serviți cu orez, coriandru proaspăt tocat și de ce nu delicioase lipii naan cu brânză?

Observații:

Cum se păstrează puiul cu unt?
Păstrați puiul cu unt într-un loc răcoros într-un recipient ermetic; îl puteți în termen de 5 zile.

Putem congela puiul cu unt?
Desigur, puteți congela puiul cu unt fără nicio grijă.

Putem înlocui puiul?
Puteți înlocui puiul cu pește sau linte (pentru varianta vegetariană) dacă doriti.

Ce garnitură să preparăm cu pui cu unt?
Puteți însoți puiul cu unt, cu orez și puteți face naan simplu (sau cu brânză) pentru a-l mânca în stil indian, dar se potrivește foarte bine și cu piure, paste sau quinoa.



Echipamente de gătit

Blender

Poze

Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență! - poza 2
Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență! - poza 3
Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență! - poza 4
Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență! - poza 5
Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență! - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează