Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
45 min

Genul de preparat pe care îl iubim: arome, culoare și mai presus de toate, ușurință în preparare. Mergeți în Indonezia cu acest Nasi Goreng de casă. În meniu, orez fiert rumenit într-o tigaie și amestecat cu ouă, legume, pui și creveți. O idee grozavă anti-risipă pentru a folosi orezul rămas ;-) Iată pașii rețetei noastre, mai jos ↓


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min


Observații

Această rețetă poate fi făcută cu resturi de orez?
Da se poate, chiar este recomandat sa folosești orezul fiert măcar cu o zi înainte ca să fie puțin mai uscat înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente. Dacă gătiți orezul chiar înainte, acesta poate deveni lipicios.

Ce legume să folosiți?
Puteți folosi praz și morcovi ca noi, sau puteți folosi legume de sezon. Puteți adăuga și mazăre.

Pot congela nasi goreng?
Da, absolut, asigurați-vă că utilizați produse proaspete și nu congelate anterior.

Cât timp se păstrează nasi goreng?
Puteți păstra nasi goreng la frigider până la 4 zile, într-un recipient ermetic.

De unde provine nasi goreng?
Nasi goreng este consumat mai ales în Indonezia, dar și în Malaezia și Singapore. Rețetele variază, dar principiul rămâne același: există întotdeauna orez prăjit și o umplutură de legume și proteine.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+