Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Genul de preparat pe care îl iubim: arome, culoare și mai presus de toate, ușurință în preparare. Mergeți în Indonezia cu acest Nasi Goreng de casă. În meniu, orez fiert rumenit într-o tigaie și amestecat cu ouă, legume, pui și creveți. O idee grozavă anti-risipă pentru a folosi orezul rămas ;-) Iată pașii rețetei noastre, mai jos ↓
Începeți prin a spăla și tăiați prazul, morcovul, ardeiul dulce, șalota și usturoiul (în brunoise). Tăiați fileul de pui în bucăți mici. Bateți ouăle, omletă.
Se încinge puțin ulei în tigaie apoi se adaugă ouăle bătute. Se amestecă ouăle și se lasă deoparte.
Se toarnă mai mult ulei în tigaie, apoi se călesc usturoiul și șalota timp de 5 până la 10 minute la foc mic/mediu.
Adăugați prazul, morcovul, ardeiul gras și gătiți legumele, amestecând din când în când.
Adăugați puiul și creveții și gătiți cu legumele.
Adăugați pasta de roșii, ardeiul Cayenne, sare, piper și sosul de soia. Amestecați bine.
Adăugați omleta și orezul și amestecați totul. Gata !
Se servește și se presară cu ceapă prăjită sau coriandru tocat. Dacă vă este foame tare, puteți adăuga deasupra și un ou prăjit.
Această rețetă poate fi făcută cu resturi de orez? Da se poate, chiar este recomandat sa folosești orezul fiert măcar cu o zi înainte ca să fie puțin mai uscat înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente. Dacă gătiți orezul chiar înainte, acesta poate deveni lipicios.
Ce legume să folosiți? Puteți folosi praz și morcovi ca noi, sau puteți folosi legume de sezon. Puteți adăuga și mazăre.
Pot congela nasi goreng? Da, absolut, asigurați-vă că utilizați produse proaspete și nu congelate anterior.
Cât timp se păstrează nasi goreng? Puteți păstra nasi goreng la frigider până la 4 zile, într-un recipient ermetic.
De unde provine nasi goreng? Nasi goreng este consumat mai ales în Indonezia, dar și în Malaezia și Singapore. Rețetele variază, dar principiul rămâne același: există întotdeauna orez prăjit și o umplutură de legume și proteine.