Topiti untul impreuna cu mierea intr-un ibric, apoi lasati la racit. Atentie sa nu ardeti untul, topiti la flacara mica amestecand mereu. In alt vas amestecati toate ingredienteel uscate .
Intr-un bol mai mare mixati ouale cu laptele, apoi adaugati ingredientele uscate si la urma untul topit. La urma, dati mixerul la viteza maxima sa va asigurati ca s-au incorporat bine toate ingredientele si nu s-au format cocoloase de faina.
Intr-un bol mai mare mixati ouale cu laptele, apoi adaugati ingredientele uscate si la urma untul topit. La urma, dati mixerul la viteza maxima sa va asigurati ca s-au incorporat bine toate ingredientele si nu s-au format cocoloase de faina. Daca il coaceti in tava mare dreptunghiulara o sa aiba aproximativ 4 cm inaltime.
Intr-un ibric amestecati toate ingredientele. Si fierbeti la foc mic amestecand constant aproximativ 5-10 minute.
Glazura este lichida, dar groasa. Daca fierbeti prea mult timp devine caramel.
Pentru siguranta cand vedeti ca incepe sa se ingroase, varsati cate o picatura de glazura intr-un pahar cu apa. Faceti teste pana cand picatura se intareste in contact cu apa.
Turnati glazura imediat pe blat, incepand de la mijloc spre margini. Lasati o ora sa se intareasca. Taiati toate marginile, apoi in forma dorita.
Din toate retetele de pe net despre prajitura "Negresa", aceasta m`a fascinat! Multumesc tuturor gospodinelor care`si fac timp sa impartaseasca si altora din bucatariile lor extraordinare!
Comentarii:
F buna !! mi-a iesit exact ca in foto si e delicioasa felicitari !!!
Fffff buna
Din toate retetele de pe net despre prajitura "Negresa", aceasta m`a fascinat!
Multumesc tuturor gospodinelor care`si fac timp sa impartaseasca si altora din bucatariile lor extraordinare!