Incepem cu pregatirea aluatului de clatite ouale se amesteca cu laptele,se pune treptat faina si apa minerala se amesteca bine se pune sare si o lingura de ulei se obtine o compozitie cremoasa ca smantana . Se acopera si se pune la frigider 30 min .Intre timp pregatim tocanita se spala si se curata bine carnea se taie cuburi .
Ceapa se spala si se taie marunt se incinge intr-o oala ulei, se caleste ceapa pana devine sticloasa se pune carnea si se invarte bine, dupa 2 min adaugam boia si se amesteca bine, apoi punem sucul de rosii apoi adaugam ciupercile si amestecam bine
Dupa vreo 2 min punem apa cat sa acopere carnea sare, piper, ghimbir, maghiran, cimbru (toate dupa gust)se acopera si se lasa sa fiarba pana carnea este moale cand carnea este gata cu ajutorul unei paletine se scoate carnea din zeama obtinuta si se pune intr-un vas se scoate blenderul de mana si se mixeaza bine pana tocam tot continutul .adaugam patrunjel proaspat si amestecam bine.
Se scoate aluatul de clatite din frigider si se incepe sa facem clatitele in mod obisnuit, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, una cate una cand obtinut toate clatitele incepem sa le umplem .
Umplerea este un pic altfel ca si la clatitele obisnuite pe suprafata clatitei in mijloc se pune umplutura un pic de sos peste (sos putin doar sa nu fie seaca) si se indoaie 2 margini a clatitei inspre mijloc cum se vede in imagine,apoi intoarcem farfuria si incepem sa rulam incet ca sa nu se sparga si se pune intr-o tava dupa ce terminat de umplut clatitele pregatim sosul
Sosul se face din zeama ramasa de la tocanita la care adaugam smantana, branza topita si treptat faina. se amesteca bine bine pana obtinem o consistenta cremoasa ca si la un sos ... cand da in clocot stingem aragazul si adaugam patrunjel tocat marunt si proapat ... ador gustul patrunjelului verde crud .
Comentarii:
Super deliciosssss