Petitchef

Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pt aluat:

Pt umplutura:

Pt sos:

Preparare

  • Incepem cu pregatirea aluatului de clatite ouale
    se amesteca cu laptele,se pune treptat faina si apa minerala se amesteca bine se pune sare si o lingura de ulei se obtine o compozitie cremoasa ca smantana . Se acopera si se pune la frigider 30 min .Intre timp pregatim tocanita se spala si se curata bine carnea se taie cuburi .
  • Ceapa se spala si se taie marunt se incinge intr-o oala ulei, se caleste ceapa pana devine sticloasa
    se pune carnea si se invarte bine, dupa 2 min adaugam boia si se amesteca bine, apoi punem sucul de rosii apoi adaugam ciupercile si amestecam bine
  • Dupa vreo 2 min punem apa cat sa acopere carnea sare, piper, ghimbir, maghiran, cimbru (toate dupa gust)se acopera si se lasa sa fiarba pana carnea este moale cand carnea este gata cu ajutorul unei paletine se scoate carnea din zeama obtinuta si se pune intr-un vas se scoate blenderul de mana si se mixeaza bine pana tocam tot continutul .adaugam patrunjel proaspat si amestecam bine.
  • Se scoate aluatul de clatite din frigider si se incepe sa facem clatitele in mod obisnuit, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, una cate una cand obtinut toate clatitele incepem sa le umplem .
  • Umplerea este un pic altfel ca si la clatitele obisnuite pe suprafata clatitei in mijloc se pune umplutura un pic de sos peste (sos putin doar sa nu fie seaca) si se indoaie 2 margini a clatitei inspre mijloc cum se vede in imagine,apoi intoarcem farfuria si incepem sa rulam incet ca sa nu se sparga si se pune intr-o tava dupa ce terminat de umplut clatitele pregatim sosul
  • Sosul se face din zeama ramasa de la tocanita la care adaugam smantana, branza topita si treptat faina. se amesteca bine bine pana obtinem o consistenta cremoasa ca si la un sos ... cand da in clocot stingem aragazul si adaugam patrunjel tocat marunt si proapat ... ador gustul patrunjelului verde crud .


Poze

Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 2
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 3
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 4
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 5
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 6
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 7
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 8
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 9
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 10
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 11
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 12
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 13
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 14
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 15
Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci - poza 16

Întrebări:




Comentarii:

28/09/2013

Super deliciosssss

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
8 porții
1 h 4 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1 h 32 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite japoneze
Clatite japoneze
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Clatite cu bere blonda
Clatite cu bere blonda
10 porții
39 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Clătite vegane și fără gluten
Clătite vegane și fără gluten
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează