Se amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile.
Apoi se adauga alternativ faina si laptr, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand s-a format un aluat destul de gros,evitand pe cat posibil formarea de cocoloase. E bine ca aluatul sa stea un timp.
Se incinge o tigaie neadeziva si unge cu putin ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Se prajeste clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde.
Intoarce clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si se prajeste si pe partea cealalta. Daca prima clatita este prea groasa, mai adauga lapte in compozitie pentru a o dilua. Vor rezulta cca 12 clatite.
Se caleste ceapa taiata marunt cca un minut, in ulei, adaugind apoi ciupercile bine spalate si taiate felii, 1/2 ligurita de sare, 1 virf de cutit cu piper. Se calesc acoperite, pina cind scade apa ce o lasa ciupercile si se moaie. Compozitia trebuie sa fie bine scazuta.
Se ia cratita de pe foc, se adauga mararul sau patrunjelul si smantana, amestecindu-se bine. Clatitele se umplu cu aceasta compozitie, impachetindu-le ca sarmalele, se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.