Pentru clatite, folositi una dintre retetele recomandate mai sus. Pentru umplutura, se spala ciupercile si se taie felii. Se taie prazul rotocoale, sau daca folositi ceapa, marunt.
Se prajeste carnea tocata in ulei incins. Se adauga ciupercile si prazul/ceapa si se calesc. Se taie marunt rosiile; se adauga la compozitia de carne, impreuna cu porumbul.
Se fierb aproximativ 15 minute.Se condimenteaza cu sare, piper, boia, praf de usturoi sau usturoi trecut prin presa. Pentru sos, se marunteste ceapa si se caleste in unt. Se adauga faina, supa si laptele, amestecand continuu; se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.
Cascavalul se da pe razatoarea mare si se adauga la sos. Se condimenteaza cu sare si piper. Se intinde umplutura pe clatite si apoi se impaturesc.
Se aseaza clatitele pe o tava unsa cu grasime , se toarna sosul peste clatite si se mai rade un pic de cascaval, daca doriti. Se lasa in cuptorul incins aproximativ 15 minute. Se orneaza cu patrunjel tocat.