Morcovul, patrunjelul, telina si o ceapa se taie ca de ciorba. Ciupercile se spala, se curata si se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa cateva minute se scot si se adauga in oala legumele, orezul spalat si un cub de concentrat de ciuperci.
Se lasa la fiert la foc potrivit. Separat, ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot. Apoi se amesteca cu un ou batut usor, pesmet si cu cea de-a doua ceapa tocata foarte marunt si calita putin in ulei.
Din amestec se formeaza perisoare cat mai rotunde si apropiate ca marime, care se pun in oala cu legume, la foc mic. Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele se adauga patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul, sucul de rosii.
Se drege supa cu smantana dizolvata si amestecata cu putina supa, ca sa ajunga la temperatura din oala, dupa care se rastoarna in ciorba.
Ceea ce rezulta e o apa chioara, salvata putin de legume. Nu pricep de ce naiba trebuie sa te chinui atata cu ciupercile alea. Reteta buna pentru spitale!
Comentarii:
Lg sunt linguri (kg este kilogram), cu ochelari poate vedeti mai bine :)
Surer buna rezeta.
Cristian g2017, lg inseamna lingura nicidecum kg. Ciupercil3bsunt 80%apa, restul nu atinge un kg.
6 kg dee ingrediente pt 4 portii? Usoara dementa!
Ceea ce rezulta e o apa chioara, salvata putin de legume. Nu pricep de ce naiba trebuie sa te chinui atata cu ciupercile alea. Reteta buna pentru spitale!