Ciorba cu perisoare din ciuperci
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Morcovul, patrunjelul, telina si o ceapa se taie ca de ciorba. Ciupercile se spala, se curata si se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa cateva minute se scot si se adauga in oala legumele, orezul spalat si un cub de concentrat de ciuperci.
- Se lasa la fiert la foc potrivit. Separat, ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot. Apoi se amesteca cu un ou batut usor, pesmet si cu cea de-a doua ceapa tocata foarte marunt si calita putin in ulei.
- Din amestec se formeaza perisoare cat mai rotunde si apropiate ca marime, care se pun in oala cu legume, la foc mic. Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele se adauga patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul, sucul de rosii.
- Se drege supa cu smantana dizolvata si amestecata cu putina supa, ca sa ajunga la temperatura din oala, dupa care se rastoarna in ciorba.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
dana
Lg sunt linguri (kg este kilogram), cu ochelari poate vedeti mai bine :)
Surer buna rezeta.
am gătit această rețetă
A
anca_i2020
Cristian g2017, lg inseamna lingura nicidecum kg. Ciupercil3bsunt 80%apa, restul nu atinge un kg.
am gătit această rețetă
C
cristian_g2017_1
6 kg dee ingrediente pt 4 portii? Usoara dementa!
am gătit această rețetă
J
John_
Ceea ce rezulta e o apa chioara, salvata putin de legume. Nu pricep de ce naiba trebuie sa te chinui atata cu ciupercile alea. Reteta buna pentru spitale!
Punctează această reţetă