Se pun la fiert zarzavaturile curatate si rase pe o razatoare mare,ceapa si ardeii tocati marunt.Cand zarzavatul s-a fiert pe jumatate, se adauga bulionul(sau rosiile taiate marunt si curatate de coaja),borsul fiert si curatat de spuma in prealabil,leusteanul tocat si sarea(dupa gust).Se lasa sa mai dea in cateva clocote. Separat se pregatesc perisoarele:carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine,orezul spalat, ceapa tocata fin, oul, sarea si piperul(dupa gust).Amestecul se framanta bine pentru a se omogeniza si apoi cu mainile umede se formeaza perisoarele de marimea unei nuci.Perisoarele se adauga in ciorba care fierbe fara clocote.Se lasa 30 min la fiert.Cand ciorba este gata se poate drege cu ou batut cu smantana.
Pinea inmuiata in lapre sau apa, se pune in functie de consistenta carnii tocate. Eu pun pesmet, mai comod. Nu uitati ca plantele aromatice, leustean si patrunjel, se [pun la sfirsit, si nu trebuie sa fiarba, ca-si pierd calitatile curative, pt ca trebuie fiarta bine si carnea. . La sfirsit, dupa ce stigi focul la ciorba.Smintina se pune, dupa dorinte infarfurie, ls gustul consumayorului, ca se strivca toata ciorba, si s-arputs ca lumea s nu agreeze smitins, l ciorb, se gindesc la cholesterol, e o alegere.
Totul ar fi perfect daca perisoarele le adaugi cand zarzavatul este fiertl de jumatate,apoi rosiile si urma se poate drege cum doreste fiecare.Inainte de a opri focul pui verdeata pt.un gust mai intens.In ceea ce il priveste pe cel sau cea care spune ca reteta este ''bataie de joc'' ne poate da o reteta de perisoare propie sau face numai caterinca si habar nu are de bucatarie.
Comentarii (41):
Foarte buna !
F.buna ciorba de perisoare.daca ptntru acrit folosesti si zeama de varza in parti egale cu borsul...este si mai buna.pofta mare!
Foarte buna! as mai adauga putin orez in ciorba odata cu perisoarele, iar la perisoare putine verdeata in compozitie:)
Foarte buna
Mmmmm, yum-yum !
Pinea inmuiata in lapre sau apa, se pune in functie de consistenta carnii tocate. Eu pun pesmet, mai comod. Nu uitati ca plantele aromatice, leustean si patrunjel, se [pun la sfirsit, si nu trebuie sa fiarba, ca-si pierd calitatile curative, pt ca trebuie fiarta bine si carnea. . La sfirsit, dupa ce stigi focul la ciorba.Smintina se pune, dupa dorinte infarfurie, ls gustul consumayorului, ca se strivca toata ciorba, si s-arputs ca lumea s nu agreeze smitins, l ciorb, se gindesc la cholesterol, e o alegere.
Daca pui patrunjel verde pentru culoare,leusteanu.pentru ce-l mai pui?
Excelent!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reteta arhicunoscuta, deci superflua, si, nu in ultimul rand, gresita!
Totul ar fi perfect daca perisoarele le adaugi cand zarzavatul este fiertl de jumatate,apoi rosiile si urma se poate drege cum doreste fiecare.Inainte de a opri focul pui verdeata pt.un gust mai intens.In ceea ce il priveste pe cel sau cea care spune ca reteta este ''bataie de joc'' ne poate da o reteta de perisoare propie sau face numai caterinca si habar nu are de bucatarie.