Se amesteca toate ingredientele pana se amesteca. Se introduce aluatul format intr-o tava cu diam 33, apasand cu degetele, sau cu capacul unei cutii de metal , pentru a acoperii baza si peretii tavii. Daca degetele devin prea lipicioase poti sa le dai prin zahar pudra.
Se coace 15 - 20 minute dupa care se lasa la racit. Se regleaza temperatura pe la 190 C si, pe o tava tapetata cu hartie pergament, se presara 20 g nuca de cocos si se prajeste pentru 5 min. Se scoate si se lasa la racit.
Intr-un bol se bat galbenusurile. In alt bol se amesteca sarea, amidonul si zaharul peste care se toarna laptele integral si cel de cocos. Se pun intr-o cratita la foc mediu si se lasa la fiert un minut. Se toarna jumatate din compozitie peste galbenusuri, se amesteca si se pune inapoi pe foc.
Dupa ce da in clocot se lasa sa fiarba inca un minut, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se adauga untul, esenta de vanilie si nuca de cocos. Se toarna crema peste crusta de biscuiti si se acopera cu o folie de plastic sa nu se formeze crusta.
Se lasa tarta sa se raceasca si apoi se da la frigider pentru cel putin 2 ore.Se bate frisca cu esenta de cocos .Se pune frisca batuta peste tarta rece si se presara nuca de cocos prajita anterior.
Comentarii:
La pamint