Pui apa intr-un vas incapator si dizolvi in ea 5 linguri de miere, apoi adaugi uleiul si o parte din faina, pana cand aluatul incepe se se ingroase dar este inca lichid.
Apoi, adaugi bicarbonatul dizolvat si amesteci bine, dupa care il imparti in mod egal in 3 vase diferite: intr-unul pui nucile, in altul zaharul vanilat si esenta de vanilie, iar in celalalt cacaua dizolvata in cateva lingurite de apa.
Pui in fiecare aluat atata faina cata este nevoie pentru a se forma bile de aluat usor de intins cu sucitorul.
Fiecare aluat se imparte in 2 si se intinde in foi pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetate cu faina. Foile se coc, pe rand, in cuptorul preincins, la foc mediu.
Cele cu vanilie nu trebuie lasate sa se rumeneasca, ele trebuie sa ramana mai albe. Merele se curata de coaja si samburi si se dau pe razatoare, apoi se pun pe foc mic impreuna cu o lingura de miere si scortisoara.
Se amesteca pana cand merele s-au inmuiat si au capatat o consistenta usor cremoasa. Se lasa cateva minute sa se racoreasca inainte de a se intinde pe foi.
Pentru a asambla prajitura, incepe cu stratul de cacao peste care pui un strat de mere, apoi cel cu nuci, cel cu vanilie peste care pui cele 5 linguri cu gem,apoi restul foilor in aceeasi ordine, cu mere intre ele, astfel incar fei avea 2 straturi cu mere, unul cu gem, iar apoi inca 2 de mere.
Prajitura se lasa la frigider peste noapte, iar a 2 a zi se feliaza, se pudreaza cu zahar, scortisoara si se decoraza cu feliute de mar.