Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti

Ingrediente
6
Pentru blat:
Pentru jeleu:
Preparare
Preparare25 min
Gătire35 min
- Jeleul:
Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute. - Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta pesteprunele caramelizate.
- Blatul:
Macinam biscuitii impreuna cu alunele apoi adaugam unt, esenta, scortisoara, cacao si zahar.La sfarsit punem laptele putin cate putin pana se leaga compozitia.
Trebuie sa rezulte o pasta groasa. - Putem monta prajitura in forma de tarta:
blat de biscuiti jos si jeleu de prune deasupra.
Sau o putem monta in forme individuale. A imbracat in folie alimentara forme rotunde mai mici. A pus 3 lingurite cu pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu jeleu de prune. - Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore. Le putem servi decorate cu nuca de cocos si fulgi de migdale.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă