Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti

Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti
Desert
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru jeleu:

Preparare

Preparare25 min
Gătire35 min
  • Jeleul:
    Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute.
  • Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta pesteprunele caramelizate.
  • Blatul:
    Macinam biscuitii impreuna cu alunele apoi adaugam unt, esenta, scortisoara, cacao si zahar.La sfarsit punem laptele putin cate putin pana se leaga compozitia.
    Trebuie sa rezulte o pasta groasa.
  • Putem monta prajitura in forma de tarta:
    blat de biscuiti jos si jeleu de prune deasupra.
    Sau o putem monta in forme individuale. A imbracat in folie alimentara forme rotunde mai mici. A pus 3 lingurite cu pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu jeleu de prune.
  • Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore. Le putem servi decorate cu nuca de cocos si fulgi de migdale.

Punctează această reţetă

PPica Flori

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: