Jeleul: Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute.
Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta pesteprunele caramelizate.
Blatul: Macinam biscuitii impreuna cu alunele apoi adaugam unt, esenta, scortisoara, cacao si zahar.La sfarsit punem laptele putin cate putin pana se leaga compozitia. Trebuie sa rezulte o pasta groasa.
Putem monta prajitura in forma de tarta: blat de biscuiti jos si jeleu de prune deasupra. Sau o putem monta in forme individuale. A imbracat in folie alimentara forme rotunde mai mici. A pus 3 lingurite cu pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu jeleu de prune.
Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore. Le putem servi decorate cu nuca de cocos si fulgi de migdale.