Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam cele 5 galbenusuri, macul si faina amestecata cu praful de copt, turnati intr-o tava cu hartie de copt si coaceti in cuptorul incalzit cca30-40 min, faceti proba cu scobitoarea, dupa coacere se scoate, se raceste si se taie in 2. Pt crema mixati galbenusurile cu zaharul, se ingroasa pe abur si se raceste, incorporati mascarpone in crema de oua... se bate frisca si se adauga la crema, se raceste... intre timp puneti 2 lg de zahar peste capsunile taiate sau intregi si puneti pe foc pana ce se topeste zaharul si capsunile lasa sirop... se hidrateaza gelatina in 4 lg apa si se topeste pe baie de abur, se adauga la capsunile caldute, se amesteca bine si se pune deoparte... asezam o foaie de blat, punem jumatate din crema, turnam jeleul de capsuni si racim pana ce se incheaga jeleul...dupa racire intindem restul de crema, punem blatul 2 si glazuram cu ciocolata topita cu frisca si unt... SAVURATI!
Am facut-o deja de cateva ori...dar tort si nu prăjitura ....e hit in familie! pentru ziua copiilor e un succes! Acum incerc sa pun in loc de jeleu de capsuni, jeleu de fructe de pădure cu f. multe afine! Sper sa nu se amestece culorile in crema! il invelesc cu frișcă si ud si blatul putin! e o nebunie
Comentarii (16):
Vă mulțumesc din inimă pentru rețetă,mi-ar plăcea să cunosc într-o zi oamenii care au folosit aceste rețete.
Ce dimenisune are tava ??
Delicioasa!
MULTI SPUN CA E O NEBUNIE - PAI ATUNCI SA O DUCEM LA CASA DE NEBUNI SA-I SERVIM SI PE AIA
Arata super si cred ca, e si foarte buna. Multumesc pentru reteta
Am facut-o deja de cateva ori...dar tort si nu prăjitura ....e hit in familie! pentru ziua copiilor e un succes! Acum incerc sa pun in loc de jeleu de capsuni, jeleu de fructe de pădure cu f. multe afine! Sper sa nu se amestece culorile in crema! il invelesc cu frișcă si ud si blatul putin! e o nebunie
E de-a dreptul fantastica. am avut un succes extraordinar cu acest deliciu!
Nu stiu cum se impaca cu diabetul,dar zic eu ca este bunaaa....
O nebunie de prajitura!!!!
MINUNATA