Petitchef

Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

Desert
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pt foi:

Pt crema:

Preparare

  • Pregatim foile astfel:
    Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul.
  • Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie, framantam pana se formeaza un aluat fraged si moale .
    Aluatul se imparte in 4, intindem cate o foaie si le coacem pe dosul tavii cateva minute.
  • Pregatim crema astfel:
    Punem laptele la fiert. Mixam ouale cu zaharul si amidonul, dupa care turnam laptele in fir subtire peste oua.
  • Punem din nou pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema. La sfarsit punem esenta de vanilie
    Dam la racit.
  • Dupa ce s-a racit bine crema amestecam cu frisca batuta spuma. Punem crema de vanilie pe prima foaie, cealata foie, crema, nuca de cocos, foaie, crema, foie.
    Deasupra punem zahar tos si lasam asa cel putin 6 ore. Se proportioneaza dupa preferinte.


Întrebări:




Comentarii:

03/04/2013

Leeeeeevaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
04/08/2011

Delicios :) :-*

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează