Prajitura cu doua creme.

PRAJITURA CU DOUA CREME.
Desert
Dificil
1 oră

O prajitura delicioasa

Ingrediente

8

INGREDIENTE:

Pentru blatul alb:

Pentru blatul de cacao:

Crema ganache de ciocolata:

Crema diplomat:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • PREPARARE:

    1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare si zahar,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste albusuri.Se adauga si faina in ploaie,mestecand usor cu lingura.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.Se pune aluatul si se coace la foc mic,pana se rumeneste usor pe margini.

    2.Pentru blatul de cacao procedam ca si la blatul alb,cu diferenta ca,cacaoa se amesteca cu faina.

    3.Pentru crema ganache de ciocolata:

    Se pune frisca intr-o cratita cu fundul mai gros.Se rupe ciocolata si se adauga in frisca.Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,nu sa fiarba.Se da la frigider pana se intareste bine.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

    4.Pentru crema diplomat:

    Se bat cele 3 oua cu cana de zahar intr-un castron,pana se omogenizeaza un pic.Se pune apoi pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani.Se lasa la racit.Gelatina se pune la hidratat in apa,apoi se pune pe baie de abur sa se topeasca,dar sa nu fiarba si se mesteca pana se dizolva toate bobitele de gelatina.Frisca se bate bat,apoi se amesteca cu crema de ou,gelatina racita putin si esenta de lamaie.

    5.Se taie blaturile pe jumatate.Se pun intr-o forma dreptunghiulara astfel:blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat,blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat.

    Se orneaza cu toping de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia.

Punctează această reţetă

LALYCALALYCA

Întrebări

Care este gramajul pentru ciocolata cu lapte ?

Buna seara,gramajul unei tablete de ciocolata este de 125 grame.

In blaturi nu se pune praf de copt sau bicarbonat stins cu putin otet

Nu se pune nici un fel de praf in blaturi.Decat un praf de sare.Aluatal este ca unul de pandispan.

De ce se pune un praf de sare in loc de praf de copt?

Pentru ca la orice prajitura sau preparat se adauga un varf de cutit de sare,asa este normal.Iar praf de copt la acest blat nu este nevoie.Se face fara praf de copt,nu vreau sa creasca foarte mult,iese ca un aluat de rulada.

In crema diplomat ...3 oua intregi sau 3 galbenusuri?...multumesc

Buna,in crema diplomat sunt 3 oua intregi,adica si albus si galbenus.Pupici.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 26

anonymous

Va rog sa imi spuneti si mie unde gresesc cu crema ganache de ciocolata, am facut - o de 2 ori si mi s-a taiat de ambele dati! Imi place foarte tare si nu stiu unde am gresit. Am respectat si modul de prepararé. Un sfat va rog! Multumesc frumos!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Superrrrrrrr buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun aceast prajitura cu doua creme

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O prajitura ffff buna, daca vrei sa impresionezi musafirii sau pe cineva drag, asta este cheia succesului.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelentaaaaaaa!

am gătit această rețetă
abuz

Dorinica

Este excelenta prajitura,am preparat-o si eu.O bunatate!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Asti sunt cele mai bune retete

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Good

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cred ca este foarte buna.am incercat ceva asemanator.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Dar praf de copt nu se pune ???????

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 26