Mixam bine ouale cu zaharul,adaugam uleiul ,sarea , amoniacul si faina. Framantam putin aluatul si il imparim in 3 bilute egale. Acestea le intindem direct pe hartia de copt,sau pe dosul tavii tapetat cu faina. In primul caz,luat hartia de copt cu foaia intinsa si o asezam pe dosul tavii de cuptor. Coacem la cuptorul preincalzit la 200 grade,pentru 7-9 minute.Depinde mult de cuptorul fiecaruia. Toate retetele spun 2 minute dar la mine dupa 5 minute era tot crud,cu cuptorul preincalzit,deci stati atenti sa nu se rumeneasca,trebuie doar sa creasca puutin si sa capete o culoare aurie. Scoatem prima foaie din cuptor,luam hartia cu foaia coapta,si o asezam pe a doua,deja intinsa intre timp (hartia de copt e un element care ne ajuta sa economisim timp in multe cazuri). Repetam procedeul si cu a treia,iar apoi trecem la crema.
Mod preparare crema de caramel:
Amestecam amidonul de porumb cu 100 ml lapte,pana la dizolvarea completa. Punem zaharul intr-o cratita ,si il caramelizam. Cand e topit,adaugam untul si amestecam foarte repede.E preferabil sa fie la temperatura camerei. Adaugam cele 400 ml de lapte ramas.Dupa acest punct,incepem sa amestecam cu un tel,in acest fel evitand sa ne stopim. Turnam si cele 100 ml lapte in care am dizolvat amidonul,si amestecam incontinuu pana va deveni o crema cat de cat densa.Cand apar bulbuci la suprafata,inseamna ca e gata.O lasam la racorit. Luam prima foaie di o asezam pe un vas plat,sau pe un fund acoperit cu hartie de copt, si intindem jumatate din crema. Acoperim cu a doua foaie,si punem crema ramasa. La final a treia,si ultima.Acoperim bine cu folie de plastic si dam la frigider pentru o zi.
Mod de preparare al glazurii:
Punem la fiert apa si zaharul,pana obtinem un sirop nu foarte dens. Taiem ciocolata cu un cutit, o punem pe bain-marie si o topim. Adaugam siropul fierbinte,amestecand foarte repede,si daca ne pare prea densa glazura,adaugam si putin ulei,insa cate putin pana o reglam.Acesta din urma va da stralucire glazurii. Puteti face orice glazura doriti,fiindca nu e obligatoriu sa fie de ciocolata, sau sa fe asta.Puteti chiar si lasa cateva linguri din crema de caramel,pentru a unge a treia foaie,iar deasupra presara cocos,fulgi de ciocolata sau orice altceva doriti.Dati frau liber imaginatiei. Turnam glazura calda peste foile noastre care au stat o zi in frigider. Taiem prajitura in romburi,patratele sau cum dorim. Nu va speriati ca foile sunt tari,dupa o noapte in frigider cu crema intre ele,vor fi perfecte. Inainte de ataia prajitura,treceti lama cutitului prin flacara de la aragaz.In felul asta nu va "sparge" glazura intarita ci o va topi si veti obtine niste prajiturele perfecte. Pofta buna !
Comentarii (38):
Pai si cata apa punem la glazura ca nu ati spus ????
Este o prajitura delicioasa! De fiecare data cand am pregatit-o a avut un succes fantastic "la public"!!!
O s-o incerc mi se pare buna
I
O prăjitură bună şi destul de uşor de făcut.
Fffffffffffoarte buna
Foarte buna
Foarte buna
Este foarte buna
Foarte buna