Prajitura cu crema caramel
Ingrediente
6
CREMA:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul cate putin,ca la maioneza,apoi laptele si la sfarsit amoniu si faina.Aluatul obtinut se imparte in patru bile,din fiecare bila se intinde o foaie care se coace pe dosul tavii,cateva minute,la foc iute.
- Zaharul se pune intr-o cratita pe foc,mestecandu-se pana devine lichid.Se toarna peste caramel 800ml de lapte si se amesteca pana se topeste zaharul foarte bine.
- Ouale se amesteca energic cu amidonul si restul de lapte si se toarna peste compozitia cu caramel.Se fierbe pana devine o budinca si se da de pe foc.Se pune untul si esenta in crema calda si se amesteca pana la topire.
- E pe desupra am mai pus un pic de crema, peste care am trasat niste linii de ciocolata.Prajitura asta e mult mai buna a doua zi, cand foile se inmoaie, dar "mancaii" mei nu au rabdat nici macar 1 ora de cand am facut-o.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
A iesit buna
anonymous
Super
Punctează această reţetă