Pentru inceput cautam prin dulap 6 cupe sau pahare pe care le curatam bec. Punem in fiecare pahar un strat de piscoturi,biscuiti sau bucati de pandispan. Stropim cu putin rom , lichior de portocale sau chiar suc de portocale.
Le lasam deoparte. Preparam sosul de fructe. Punem la fiert capsunile cu zaharul si zeama de lamaie , pana cand da un clocot.
Sosul acesta il repartizam , peste piscoturi. Apoi facem crema de mascarpone. Se freaca spumos galbenusurile cu 2 linguri de zahar pudra si cu zaharul vanilat .
Se bat albusurile cu alte doua linguri de zahar . Apoi amestecam mascarpone cu galbenusurile si la final cu albusurile spuma .
Repartizam crema de mascarpone in pahare .
Dam la rece pentru cel putin doua ore , dupa care servim cu frisca si ornam cu capsuni,menta,lamaita,sau cu ce aveti la indemana.
Daca va ramane crema sau frisca , aveti voie sa o lingeti din cratita , pentru ca sunteti singure in bucatarie si asta e extraportia bucataresei .
Comentarii:
Unde sunt oule in reteta ?/
Deja imi lasa gura apa.o fac neaparat
Super bun