Crema de mascarpone si capsuni la pahar

Desert
Foarte ușor
10 min

Ingrediente

4

Pentru Sos:

Pentru servit si ornat :

Preparare

  • Pentru inceput cautam prin dulap 6 cupe sau pahare pe care le curatam bec. Punem in fiecare pahar un strat de piscoturi,biscuiti sau bucati de pandispan. Stropim cu putin rom , lichior de portocale sau chiar suc de portocale.
  • Le lasam deoparte. Preparam sosul de fructe. Punem la fiert capsunile cu zaharul si zeama de lamaie , pana cand da un clocot.
  • Sosul acesta il repartizam , peste piscoturi. Apoi facem crema de mascarpone. Se freaca spumos galbenusurile cu 2 linguri de zahar pudra si cu zaharul vanilat .
  • Se bat albusurile cu alte doua linguri de zahar . Apoi amestecam mascarpone cu galbenusurile si la final cu albusurile spuma .
  • Repartizam crema de mascarpone in pahare .
  • Dam la rece pentru cel putin doua ore , dupa care servim cu frisca si ornam cu capsuni,menta,lamaita,sau cu ce aveti la indemana.
  • Daca va ramane crema sau frisca , aveti voie sa o lingeti din cratita , pentru ca sunteti singure in bucatarie si asta e extraportia bucataresei .

Punctează această reţetă

piscotelPiscotel

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

elena

Unde sunt oule in reteta ?/

abuz

anonymous

Deja imi lasa gura apa.o fac neaparat

abuz

anonymous

Super bun

abuz