Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post
Foarte buna in timpul postului
Ingrediente
Preparare
- Se pune la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două.
O jumătate de morcov se dă pe răzătoare și se călește în 2 linguri ulei.
Între timp spălăm ciupercile și le tăiem fâșii subțiri ( doar vrem să imităm burta).
După vreo 15 minute de fiert morcovul cu ceapa, scoatem morcovul și adăugăm ciupercile.
Lăsăm să fiarbă pentru aprox. 10 minute.
Adăugăm gogoșarii din oțet tăiați fâșii foarte subțiri, amidonul dizolvat în puțină apă, morcovul călit și oțet după gust.
Condimentăm cu sare.
Servim fierbinte cu mujdei de usturoi și ardei iute.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
FT GUSTOASA
anonymous
Daca vrem sa aiba un gust identic cu ciorba de burta frecam 250g smantana cu 2-3 galbenusuri si dregem ciorba cand s a racorit .uluitor de buna este
anonymous
Foarte buna. eu recomand a se folosi otetul de la gogosari, in care sa se dizolve faina si sarea (garantat nu vom avea cocoloase)
iuliana-elena
Foarte buan eu am facut-o cu soia, fiarta in apa cu knor si apoi taiata fasii. iami, iamii
anonymous
PERFECT PENTRU FAMILIA MEA!!!!
anonymous
Da, este excelenta pt. zilele de post!cand este dezlegare la branza,lapte si oua o putem face sa fie mult mai apropiata de cea de burta,adaugand smantana si oua ! Asa o sa fac eu,chiar acum! POFTA BUNA!
giculina
Trebuie sa fie foarte gustoasa ,o sa incerc si eu reteta ,mie imi plac ciupercile f.mult.
elena.bica
Deliciosa
anonymous
Pare buna,darnu ma tenteaza
anonymous
Acum ca mai sunt 2 zile de post merge la fix dar va veni si vremeaaaaa................
Punctează această reţetă