Ceapa si morcovul le calim putin in oala care urmeaza sa facem ciorba, dupa care adaugam 2,5l apa.
Lasam sa fiarba putin dupa care adaugam ciupercile taiate in feliute subtiri si lungi. Lasam sa fiarba 15 minute, maxim 20.Cat fierb ciupercile, asezonam cu sare si piper.
Intr-un castron incapator amestecam cu un tel galbenusurile cu smantana.Oprim focul la ciorba dupa ce au fiert ciupercile si cu un polonic turnam zeama din oala peste smantana si amestecam bine.
Turnam zeama pana ce smantana ajunge la temperatura celei din oala, apoi turnam totul in oala.La sfarsit adaugam usturoiul pisat si acrim cu otet. Usturoiul se pune in functie de gustul fiecaruia.
E prefer sa fac un mujdei separat si adaug doar in farfurie.Noi am servit-o cu ardei iute murat, smantana si o paine neagra cu seminte de floarea soarelui si in, facuta de mine.
Comentarii:
Nu strica si niste otet ,dupa gustul fiecaruia
Delicioasa !