Se curata ceapa si se taie marunt; se curata morcovul si se rade pe razatoarea mica .
Gogosarul murat se taie felii (mici). Se calesc legumele in ulei pentru cca. 5 minute, dupa care se adauga apa. Se spala ciupercile si se taie fasii si se adauga peste legume.
Se lasa la fiert cca. 25 de minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se trece usturoiul prin presa si se adauga ciorbei. Se adauga otet si se inlatura ciorba de pe foc.
Galbenusul se amesteca bine cu smantana si cu doua, trei polonice de ciorba; se adauga apoi si restul compozitiei de smantana, treptat, in ciorba si se amesteca intruna .
Comentarii:
Am facut ciorba!!! Este intr-adevar EXCELENTA!
Ideea asta am avut-o acum vreo 4 ani.Se preteaza bine ciupercile astea in loc de burta.Este minunata si o fac destul de des dar fara gogosar murat.
Se pot folosi felii de soia,in loc de ciuperci
O idee excelenta
SUPER-IDEE!
........chiar daca este o ciorba falsa de burta NUexista gogosar murat .La origine ea provine din Turcia vezi wiki.
Este de departe cea mai buna reteta.