Petitchef

Ciorba falsa de burta

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
302 Kcal

Ingrediente

4

Preparare

  • Reteta aceasta va sfatuiesc sa o faceti cu ciuperciu Pleurotus, deoarece iese mai aspectuasa si mai buna, ciupercile pleurotus taiate fasii pe lung avand aspectul si consistenta burtii de vita folosita in adevarata ciorba de burta. facut reteta cu ciuperci normale o data si cu ciuperci pleurotus alta data.
  • Amandoua au gust bun, insa trebuie sa recunosc ca cea cu pleurotus a fost mai buna Prima poza prezinta ciorbita cu ciuperci pleurotus, iar celelalte doua prezinta ciorbita cu ciupercute normale. Povestea fiind zisa, sa lasam vorba si sa trecem la treaba.
  • Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razuitoarea mica. Se calesc in putin ulei in oala in care urmeaza sa facem ciorba, apoi adaugam apa (2l). Lasam un pic sa fiarba, apoi adaugam ciupercile taiate in feliute subtiri si lungi.
  • Ciupercile fierb relativ repede, asa ca nu aveti mult de asteptat (max 20 min). Se adauga si gogosarul taiat fasii. nu avut gogosar si pus un castravate murat taiat finut. A iesit la fel de bun, insa gogosarul ajuta mult si la partea artistica(prezentare in farfurie). La ciorbica cu pleurotus am folosit gogosar murat si uite ce bine arata.
    Asezonati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.
  • Smantana se amesteca cu galbenusul intr-un castron mai mare. Oprim focul la ciorba dupa ce au fiert bine toate si cu ajutorul unui polonic turnam zeama din oala peste smantana. Amestecam mereu. Turnam zeama pana ce compozitia din castron ajunge la temperatura celei din oala, apoi turnam totul in oala.
  • Chestia asta ajuta ca smantana sa nu se branzeasca in zeama fierbinte si ciorba sa aiba un aspect comercial. adaugat in smantana si usturoiul pisat, insa nu este obligatoriu. Usturoiul transformat in mujdei poate fi servit langa ciorbica.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 302Kcal
  • Carbo: 7.2g
  • Grăsimi: 19.6g
  • Grăsimi sat.: 8.2g
  • Proteine: 6.6g
  • Fibre: 2.9g
  • Zahăr: 3.9g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 11
Informații nutriționale pentru 1 porție (322g)


Întrebări:




Comentarii:

22/03/2017

Cum adica? Ciupercile pleurotus nu sunt normale? Poate tu!

(0) (0) Abuz
20/05/2013

DAAAAA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.1 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează