Se fierbe burta cu un pic de otet timp de 45 min - 1 ora aprox. . Se strecoara burta ,iar apa in care s-a fiert se arunca.
Intr-o oala se pun 4-5 litrii de apa ,ciolanul si legumele taiate cubulete , se adauga un pic de sare si se lasa sa fiarba.
Burta scursa se taie fasii fine cam de 1/5 cm latime si se pune in oala in care fierb legumele. Usturoiul se curata ,se face mujdei si se pune si el in oala.
Separat intr-un bol se amesteca o lingura rasa de faina cu laptele si smantana pana se omogenizeaza. Se adauga vegeta si 2 polonice de supa.Se amesteca bine si se toarna totul in oala .
Se adauga otet dupa gust , cam 2-3 linguri si ardeiul iute la fel dupa gust in functie de cat este de iute. Galbenusurile de ou se amesteca intr-un bol cu doua polonice de supa , se omogenizeaza bine iar cand supa incepe sa fiarba se adauga galbenusurile.
Cand au inceput primele clocote se ia de pe foc si se potriveste de sare si se adauga patrunjel taiat marunt.
"Se strecoara burta ,iar apa in care s-a fiert se arunca" Cel mai bine arunci toata ciorba dupa etapa a 6-a, ca si asa burta nu mai are nici un gust dupa etapa intai! O porcarie, desi folosesti burta si ciolane de vita! .
ESTE BUNA SI ASA, DAR EU IN LOC DE ARDEI IUTE PUNEAM GOGOSAR MURAT TAIAT JULIEN CARE SI ACRESTE SI DA SI UN ASPECT MAI FRUMOS LA CIORBA SI NU MAI PUI OTET IN CIORBA DOAR CIND MANINCI CINE VREA? ARDEIUL IUTE DEASEMENEA CINE DORESTE MANINCA CU CIORBA NU IN CIORBA.IAR EU RAD UN MORCOV SI IL CALESC IN-TRUN STROP DE ULEI SI TORN DEASUPRA CIORBEI SI MAI LAS UN PIC SA FIARBA. INCEARCA SI NU VEI REGRETA.............
Comentarii:
EXCELENTA.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.
FOARRTE BUNA DAR TREBUIE NEAPARAT SI O TUICA BUNA
Oribila
Pare buna. om vedea.
"Se strecoara burta ,iar apa in care s-a fiert se arunca" Cel mai bine arunci toata ciorba dupa etapa a 6-a, ca si asa burta nu mai are nici un gust dupa etapa intai! O porcarie, desi folosesti burta si ciolane de vita! .
Foarte buna
Ce cauta faina im ciorba...nu stiu.,,Si cantitatea de burta e foarte putina. Daca o mai si fierbem ,ramane ciorba de vita!
ESTE BUNA SI ASA, DAR EU IN LOC DE ARDEI IUTE PUNEAM GOGOSAR MURAT TAIAT JULIEN CARE SI ACRESTE SI DA SI UN ASPECT MAI FRUMOS LA CIORBA SI NU MAI PUI OTET IN CIORBA DOAR CIND MANINCI CINE VREA? ARDEIUL IUTE DEASEMENEA CINE DORESTE MANINCA CU CIORBA NU IN CIORBA.IAR EU RAD UN MORCOV SI IL CALESC IN-TRUN STROP DE ULEI SI TORN DEASUPRA CIORBEI SI MAI LAS UN PIC SA FIARBA. INCEARCA SI NU VEI REGRETA.............
E buna si aceasta reteta.se putea si mai bine