Petitchef

Ciorba de burta

Felul principal
2 porții
20 min
44 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Punem la fiert oasele cu zarzavaturile intr-o oala mare (cred ca de 4 sau 5 litri era a mea) si le lasam vreo 2-3 ore, adaugand apa cand scade. Adaugam si cubul Knorr, sare si piper.
  • Strecuram supa de vita. Punem burta la fiert in supa de vita.
  • Aprox 30 - 40 de minute am lasat-o eu. Nu trebuie mai mult, ea e oricum prefiarta.
    Legumele (nu punem ambii morcovi, doar 1) le pasam in robot. Usturoiul il dam si pe el prin presa.
  • Amestecam smantana cu legumele pasate si cu galbenusele. Gogosarul il taiem marunt si il adaugam la ciorba. Acrim ciorba cu otetul de pe gogosari.
  • Puneti cate putin si gustati pana ajugeti la gustul care va place. Punem vreo 3 linguri de ciorba peste usturoi, face un mujdei si il adaugam si pe el in ciorba. Condimentam dupa gust si oprim focul.
  • Luam cateva linguri de ciorba si punem peste comozitia de smantana. Lasam ciorba sa se racoreasca vreo 3-4 minute, apoi adaugam smantana cu zarzavaturile si galbenusele in ciorba in fir subtire si amestecand.
  • Cel mai bine ar fi sa o lasti cateva ore pentru ca aromele sa se intrepatrunda, e mult mai buna dupa ce sta un timp.


Poze

Ciorba de burta
Ciorba de burta - poza 2
Ciorba de burta - poza 3
Ciorba de burta - poza 4
Ciorba de burta - poza 5
Ciorba de burta - poza 6

Întrebări:




Comentarii (21):

03/07/2017

1.- Ce rost mai are cubul de Knorr, daca se fierbe 1Kg. de oase de vita ?
2.- Piper la ciorba de burta ?!
3.- ...un galbenus - doua galbenusuri...
4.- Nu se pun legumele pasate, ci se scot si se arunca. Nu e supa-crema de legume!
Nu se pune gogosar acru in ciorba de burta. Asta e o gaselnita
bucuresteana. Strica totul.
5.- Ciorba nu se acreste in oala si nici mujdeiul nu se tufleste in oala
cu ciorba.
6.- Aromele se combina, nu se interpatrund, e o ciorba nu o tesatura.
7.- Pentru culoarea caracteristica, galbuie, se caleste un morcov ras
in putin ulei, si se paseaza, sau se stoarce printr-o sita foarte fina in oala cu ciorba,
8.- NICIODATA, nu vei pune otet de la gogosari si mujdei in oala cu ciorba.
FINAL :
Pe masa se va pune un bol generos cu smantana, un bol cu mujdei foarte
concentrat si un altul cu otet NEAROMAT.
Cu aceste ingrediente, fiecare comesean isi va condimenta portia din farfurie,
dupa preferinte, avand ca baza preparatul din oala.

RECOMANDARE :
Daca vreti sa vedeti (si sa mancati) o ciorba de burta adevarata,
o veti gasi in toata Dobrogea, de la Tulcea si pana la Vama Veche.
Ce se prepara in Bucuresti, Transilvania, Maramures, Banat, etc., este
altceva, nu ciorba de burta. Nu stiu ce se intampla in Oltenia, n-am fost pe acolo.

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
07/08/2013

B

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
DOINA, 14/07/2019

Este ff Buna reteta, prepar.o dupa gustul tau si vb mai tirziu, si nu va mai incingeti creierele cu fel de fel de observatii timpite, doamnelor!!!

(0) (0) Abuz
John Doe, 04/07/2017

Observ cu stupoare si cateva comentarii de apreciere a acestei retete mizerabile. E limpede ca nu au nimic in comun cu "bucatareala" si nici cei care le consuma n-au pic de cultura gastronomica.
Urmaresc acest site din amuzament dar cateodata sunt revoltat de ineptiile postate de diversi.

(0) (0) Abuz
Prenume, 03/07/2017

Cum e posibil ca niste persoane care nu au habar de arta culinara sa ne dea noua lectii si sa posteze aici asemenea enormitati? Vad ca aici tu faci o ciorba de legume la care adaugi si burta, denaturand astfel gustul ei sublim, mai ales ca tot ce a fost bun a fost aruncat la canal, burta fiind prefiarta! Iar apoi adaugi si Knorr ca sa o faci toxica si necomestibila, pfui! Aceasta "reteta" este o catastrofa, buna de dat la porci. Cel putin ortografia e cat de cat corecta dar si aici s-au strecurat inventii proprii: "galbenuse"!!! Fatuco, du-te la manastire sa faci matanii, ca de gatit nu esti in stare!

(0) (0) Abuz
ELENA, 03/07/2017

Cred ca e o porcarie.Burta prefiarta nu are nici un gust.O ciorba adevarata se face ,pentru o oala de 7 litri 3 kg.burta bine curatata si vreo 3 kg.oase cu maduva,,picioare de vita''.Pentru culoare se pune la sfirsit morcov ras dar intr/o sita pentru a iesi numai culoarea .Zarzavatul ce se pune se arunca.Se acreste cu otet la masa si smintina,fiecare cit doreste.Se drege cu 3sau 4 galbenuse.

(0) (0) Abuz
pop_c2015_1, 03/07/2017

Ma voi sunteti nebuni?Nu verificati ce postati?Doua portii la 1300gr burta si 500ml smantana????

(1) (0) Abuz
cristian_g2017_1, 03/07/2017

O asemenea aberatie n-am mai intalnit pe frumosul site Petitchef! la 2 portii pui 1 kg oase vita, pai astea se fierb ca lumea in min 2 ore! 1/2 l smantana?? Knorr?? ce cauta Knorr aici! ce insemna jumatate de telina?? o telina poate avea si 1 kg! si pastarnac! de radacina de patrunjel auzisi? Una ora si 4 minute! lol, oribil de aiurea! datorita fierberii oaselor de vita, esentiale pentru gust, dureaza, cu totul, cca 2,5 ore! de ce nu burta neprefiarta? Prin prima fierbere burta pierde primul strat/lot de esente! O capatana de usturoi mujdei la 2 portii??? Rushinica!
esente...

(3) (0) Abuz
18/01/2014

Gustos si bun

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Vete a ....

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează