Petitchef

Ciorba cu stevie si loboda

Antreuri
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se taie marunt ceapa si se caleste in ulei, cand devine sticloasa, se adauga si morcovul dat prin razatoarea mica. Se pune apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Se spala orezul in cateva ape, apoi se adauga in apa in care fierbe ceapa si morcovul.
  • Se scoate din congelator pachetul de loboda si apoi se pune asa inghetat in apa clocotita. Se lasa la fiert inca 20 minute, apoi se adauga 1 litru de bors care a fost fiert in prealabil si spumuit. Se mai lasa ciorba sa mai dea in 2 clocote, apoi se ia de pe foc si se pun 2 oua batute ca pentru omleta si se amesteca repede cu o furculita in ciorba pentru a se crea "zdrentele" de ou.
  • Cum se fac pachetelele de stevie cu loboda Pachetele de stevie cu loboda se pregatesc primavara astfel. Se aduna stevia si loboda, se curata de codite si se spala bine in mai multe ape pentru a indeparta pamantul si nisipul. Se oparesc in apa fiarta, apoi se lasa la scurs.
  • In fiecare pungulita se pune o parte de loboda, o parte de stevie si o parte de ceapa verde taiata cam de 2 cm lungime si se pun la congelator. De fiecare data cand este nevoie se poate folosi cate un pachetel. Aceasta modalitate se foloseste in special in extrasezon cand loboda si stevia nu se gasesc la piata. Primavara insa aceasta ciorba se poate realiza folosind loboda si stevie proaspete.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tocăniță gustoasă de somon
Tocăniță gustoasă de somon
4 porții
2 h 35 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează