Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
1 h 50 m

Nu intrați în panică când vedeți toate ingredientele și pașii bibimbapului, cu puțină organizare veți vedea că nimic nu poate fi mai ușor! :-) Numele bibimbap provine din coreeanul „bibim” care înseamnă „mixt”, și „bap” care evocă „orez”. Imaginați-vă un castron colorat și gustos, în care orezul, legumele proaspete, carnea fragedă și oul vor face amestecul PERFECT pentru o masă sănătoasă și gourmet! Și pentru a condimenta totul, folosim Gochujang (pastă de ardei iute fermentat) și pentru a-i oferi o aromă delicioasă de picant. Avantajul Bibimbap? Puteți să-l ornați după dorință cu legume de sezon, înlocuiți carnea cu pește, orice este posibil! Deci, să începem?


Ingrediente

2

Marinada:

Legumele:

Ouă:

Sosul:

Orez:

decor:


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare1 oră
Gătire20 min

Observații

Păstrarea bibimbapului:
Vă sfătuim să consumați imediat bibimbap. Legumele, carnea și ouăle sunt gătite chiar înainte de degustare și nu vor avea același gust dacă sunt reîncălzite.
Îl puteți păstra până la 3 zile la frigider într-un recipient ermetic. Pentru a reîncălzi vasul, vă recomandăm să sotați puțin carnea și să gătiți un ou prăjit chiar înainte de a mânca.

Cum se servește bibimbap?
Există două tipuri de bibimbap. Clasicul este servit într-o farfurie, iar varianta dolsot bibimbap, este servit într-un bol de piatră fierbinte. În dolsot bibimbap, carnea sau peștele se gătesc direct pe farfurie.

Banchan: Bibimbap (precum și alte feluri de mâncare tipice din bucătăria coreeană) este servit în mod tradițional cu garnituri numite „banchan”. Poate fi kimchi (legume fermentate cu chili), legume condimentate la abur sau alte acompaniamente. În Coreea, mesele sunt pline și se obișnuiește să se folosească diferite banchan răspândite în jurul felurilor de mâncare.

Carne sau pește? Puteți servi bibimbap cu carne sau pește marinat sau chiar tartar sau pește crud. Există mai multe variante ale acestui fel de mâncare.

Sosul bibimbap: îl puteți turna direct în farfurie sau îl puteți pune lângă farfurie într-un castron mic și puteți adăuga puțin câte puțin în farfurie.

Bețișoare: coreenii mănâncă în mod tradițional cu bețișoare de metal și o lingură rotundă asortată. Cu toate acestea, puteți folosi bețișoare de bambus sau plastic, fără nicio problemă.

Ce legume să folosiți într-un bibimbap?
Simțiți-vă liber să folosiți legume de sezon și să le înlocuiți pe cele folosite de noi, cu alte legume pe care le preferați sau pe care le aveți deja acasă.

Ce orez să folosiți în bibimbap?
Noi am folosit orez basmati, dar puteți folosi și orez negru.

Oul:
îți poți decora bibimbapul cu un ou prăjit sau cu un ou fiert moale, dar și cu un ou tomago. De obicei consumat în Japonia, este un ou fiert moale, apoi marinat peste noapte în sos de soia și mirin (este un sos pe bază de sake).

Putem face un bibimbap vegetarian?
În totalitate, puteți marina tofu în loc de carne, de exemplu sau pur și simplu îl puteți face fără.

Bibimbap nu conține gluten?
Atenție, bibimbap-ul poate părea fără gluten, dar sosul de soia conține gluten. Nu ezitați să îl înlocuiți cu sos tamari care nu conține gluten. Unele gochujang industriale pot conține și gluten, așa că verificați eticheta.

Ce este gochujang și unde îl pot găsi?
Gochujang este o pastă de ardei iute picant, fermentată, cu note dulci și sărate, care este folosită drept condiment în bucătăria coreeană. Este utilizat pe scară largă în sosurile care însoțesc cele mai populare mâncăruri coreene. Îl veți găsi în magazinele asiatice sau chiar în secțiunea mondială a supermarketului dvs. dacă este bine aprovizionat!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014
constanta_s2014, 26/02/2025

Imi place mancarea coreeana dar e prea picanta pentru mine. As prefera niste retete pentru copii, fara ardei iute ca, banuiesc ca, nu dau copiilor de cand sunt mici mancare atat de picanta. Eu mai cumpar supe si noodels cu sos, coreene, la plic, le mai adaug cate ceva cand le pregatesc(ou, ceapa verde, legume, carne etc) si le mancam cu placere, si eu si fiul meu. Le caut intotdeauna pe cele mild dar, si acestea, sunt foarte iuti. Ma intreb, daca cele mild sunt picante la limita, cele spicy cum or fi, nu mai zic de cele hot?

(2) (0) abuz
steve_s2022, 24/07/2023

Autoarea, reteta si explicaztiile sun e unele din cele imbecile cu care m-am intalnit dar autoarea este la loc de frunte. proasta cat cuprinde fara nicio rusine. Asemenea specimene ar trbui sa zaca in Muzeul Atipa.

(0) (4) abuz



+