Ciuperci în stil coreean - ciuperci shiitake cu sos gochujang
Pentru a schimba Bibimbap-ul tradițional, acest fel de mâncare tipic din bucătăria coreeană, descoperiți rețeta noastră plină de arome de ciuperci în stil coreean. Ciupercile shiitake fragede și suculente se potrivesc perfect cu sosul gochujang, oferind în farfurie o armonie perfectă între dulceață și picant. Această rețetă este, de asemenea, super rapidă și ușor de făcut. În câțiva pași simpli, vei avea un preparat vegetarian gustos, pe care îl poți însoți cu un bol de orez alb pufos sau cu tăiței prăjiți exemplu :-)
Ingrediente
Pentru marinadă:
Pentru gătit:
Pentru decor:
Materiale
- 1 recipient etanș (tip tupperware)
- 1 zdrobitor de usturoi
- 1 tigaie
Preparare
Amestecați sosul gochujang, sosul de soia, mirinul, mierea, semințele de susan blond, o bucățică mica de ghimbir tocat sau zdrobit și apa.
Amestecați totul bine.
Tăiați ciupercile shiitake și transferați-le într-un recipient ermetic.
Adăugați marinada, amestecați bine si închideți cutia. Răciți cel puțin 10 minute.
Turnați ulei de susan într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați ciupercile și căliți-le.
Apoi adăugați marinada rămasă și amidonul de porumb și amestecați bine.
Se servește cu orez și se presară cu semințe de susan si arpagic tocat. Poftă bună!
Observații
Cum se păstrează ciupercile coreene?
Puteți păstra ciupercile timp de 4 zile într-un recipient ermetic la frigider.
Poți congela ciuperci shiitake cu sos gochujang?
Da, puteți fără grijă!
Este acest fel de mâncare vegetarian?
Ciupercile în sos gochujang sunt vegetariene! Puteți înlocui mierea cu zahăr brun dacă doriți să faceți acest fel de mâncare într-o variantă vegană.
Cum să însoțesc ciupercile picante?
Folosiți-le ca garnitură sau însoțiți-le cu orez sau quinoa. Atenție, ciupercile sunt condimentate, vă recomandăm să nu preasezonați celelalte preparate.
Ce este gochujang?
Gochujang este o pastă de chili fermentată coreeană. Gustul său este picant, dulce și sărat. Gochujang este folosit pe scară largă în bucătăria coreeană.
Ce este mirinul?
Mirinul este un fel de sake foarte blând și dulce. Acest condiment este folosit mai ales în bucătăria japoneză și coreeană.