Ciuperci în stil coreean - ciuperci shiitake cu sos gochujang
Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
Pentru a schimba Bibimbap-ul tradițional, acest fel de mâncare tipic din bucătăria coreeană, descoperiți rețeta noastră plină de arome de ciuperci în stil coreean. Ciupercile shiitake fragede și suculente se potrivesc perfect cu sosul gochujang, oferind în farfurie o armonie perfectă între dulceață și picant.
Această rețetă este, de asemenea, super rapidă și ușor de făcut. În câțiva pași simpli, vei avea un preparat vegetarian gustos, pe care îl poți însoți cu un bol de orez alb pufos sau cu tăiței prăjiți exemplu :-)
Cum se păstrează ciupercile coreene? Puteți păstra ciupercile timp de 4 zile într-un recipient ermetic la frigider.
Poți congela ciuperci shiitake cu sos gochujang? Da, puteți fără grijă!
Este acest fel de mâncare vegetarian? Ciupercile în sos gochujang sunt vegetariene! Puteți înlocui mierea cu zahăr brun dacă doriți să faceți acest fel de mâncare într-o variantă vegană.
Cum să însoțesc ciupercile picante? Folosiți-le ca garnitură sau însoțiți-le cu orez sau quinoa. Atenție, ciupercile sunt condimentate, vă recomandăm să nu preasezonați celelalte preparate.
Ce este gochujang? Gochujang este o pastă de chili fermentată coreeană. Gustul său este picant, dulce și sărat. Gochujang este folosit pe scară largă în bucătăria coreeană.
Ce este mirinul? Mirinul este un fel de sake foarte blând și dulce. Acest condiment este folosit mai ales în bucătăria japoneză și coreeană.