Se curata ciupercile, se separa coditele, se spala si se lasa la scurs. Palariile ciupercilor se presara cu sare apoi se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc la foc iute in ulei.
Ceapa tocata marunt, coditele ciupercilor tocate si ele se calesc in putin ulei, se adauga apoi o cana de apa calda si se lasa la fiert pana scade apa de jumatate. Se adauga faina bine amestecata cu branza topita si 1-2 linguri de smantana.
Se amesteca bine dupa care se toarna si restul de smantana, sarea, piperul si putin patrunjel tocat fin. Se mai lasa foarte putin pe foc amestecand mereu sa nu se lipeasca apoi se stinge aragazul si se adauga usturoiul pisat.
Acest sos se serveste peste ciupercile pane iar deasupra se presara patrunjel tocat.
Comentarii (13):
Excelent
Super
Pare a fi ceva tare gustos ,insa o mica retinere am pentru branza topita si ma gandesc cu ce ar putea fi inlocuita.
Merita incercata aceasta reteta !
Foarte fain si cred ca sunt si foarte savuroase
Suuper
Nemaipomenit de buuuune!
Arata foarte bine
Super reteta !Merg acum sa fac si eu.
O s-o incerc,suna si arata bine