Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
1 h 20 m

Iubitori de mâncăruri dulci-sărate și picante, această rețetă este făcută pentru voi! Ne plac aromele asiatice și nota crocantă a acestor bucățele de pui Dakgangjeong.Gochujang vă va încălzi inima și vă va duce într-o călătorie către Coreea, unde în general ne bucurăm de pui prăjit însoțit de bere, da da :-) În Coreea, îl numim „chimaek” (치맥), combinația de „chi” pentru pui și „maek” care înseamnă bere (de consumat cu moderație desigur!) . Aici, ne place să-l însoțim cu orez basmati, pentru o masă completă și delicioasă ;-) Urmați pașii rețetei de mai jos:


Ingrediente

2

Prima marinadă:

A doua marinadă:

Prăjire:

Sos:

Topping-uri (la alegere):


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare1 oră
Gătire5 min

Observații

Cum se păstrează bucățile de pui prăjite?
Le puteți congela fără griji sau le puteți păstra la frigider într-un recipient ermetic și le puteți reîncălzi într-o tigaie sau la cuptor.

Ce acompaniament este recomandat?
Puteți însoți Dakgangjeong-ul cu un castron de orez simplu și legume marinate. Nu ezitați să vă inspirați din rețeta noastră pentru bibimbap, pentru a crea acompaniamente (numite banchans)!
Puiul prăjit se consuma des în Coreea, însoțit de bere (atentie, abuzul de alcool este periculos pentru sănătatea dumneavoastră, consumați cu moderație). Îi spunem „chimaek” (치맥), combinația de „chi” pentru pui și „maek” care înseamnă bere.

Ce sos să însoțească puiul prăjit coreean?
Aici am pregătit sosul specific rețetei, totuși iți poți stropi puiul și cu un sos pe bază de sos de soia: îngroșați sos de soia cui zahar brun și cu puțin amidon de porumb, într-o tigaie.

Nu vreau să prăjesc puiul, ce ar trebui să fac?
Am testat gătirea cu o friteuză cu aer și din păcate a fost un dezastru!
În schimb, vă recomandăm să adăugați amidon de porumb la a doua marinată și apoi să rumeniți bucățile de pui într-o tigaie cu puțin ulei. Apoi turnați sosul direct în tigaie și prăjiți câteva minute la foc mediu-mic.

Ce toppinguri să adăugăm?
Desigur, puteți adăuga toppinguri la alegere sau nu.
Înlocuiți migdalele cu alune prăjite.
Înlocuiți susanul alb cu susan alb-negru.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+