Este o reteta din Republica Dominicana care mie imi place foarte mult si care sper sa va placa si voua.
Puteti folosi aripi, piept, ciocanele sau pulpe de pui pentru a face aceasta reteta iar cheia succesului este timpul de preparare si indeajuns ulei.
Va sugerez sa lasati carnea la marinat peste noapte, va fi mult mai buna.
Puneti puiul intr-un castron cu apa si adaugati otetul peste. Lasati 5 minute, apoi clatiti bucatile de pui bine cu apa rece si il puneti pe hartie de bucatarie.
Intr-o punga (cu fermoar daca aveti) adaugati toate condimentele si amestecati-le bine. Taiati ceapa in 4 si zdrobiti usturoiul si adaugati-le peste. Adaugati si zeama de lime. Inchideti punga si amestecati ingredientele.
Bagati bucatile de pui in punga, amestecati sa se manjeasca peste tot de sosul din punga, o inchideti si bagati la frigider cateva ore sau peste noapte.
O scoateti de la frigider 30 de minute inainte sa o prajiti pentru ca altfel temperatura uleiului va scadea prea mult. Asa aratau ale mele a 2-a zi.
Intr-o cratita mai inalta (pentru ca sare uleiul destul de mult) puneti cam 2-3 cm de ulei la incins.
Preparati invelisul: Amestecati ingredientele intr-o punga si puneti bucatile de pui scurse de marinata una cate una in amestec. Agitati punga sa prinda peste tot.
Verificati uleiul daca s-a incins (trebuie sa fie foarte incins, puteti arunca o scobitoare inauntru).
Puneti puiul in oala cate 2-3 bucati si il prajiti la temp mare la inceput pentru 1 minut apoi scadeti la medie, timp de 10 minute (12 minute daca alegeti sa faceti piept de pui) fara sa il miscati.
Dupa cele 10 minute il intoarceti si il lasati alte 7-10 minute sa se prajeasca nemiscat. Scoateti pe o farfurie cu hartie de bucatarie si repetati cu restul bucatilor de pui. Serviti cu cartofi prajiti, salata si un sos picant sau ketchup. Pofta buna !