Pui prajit in stil dominican / pica pollo

Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
30 min

Este o reteta din Republica Dominicana care mie imi place foarte mult si care sper sa va placa si voua. Puteti folosi aripi, piept, ciocanele sau pulpe de pui pentru a face aceasta reteta iar cheia succesului este timpul de preparare si indeajuns ulei. Va sugerez sa lasati carnea la marinat peste noapte, va fi mult mai buna.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Puneti puiul intr-un castron cu apa si adaugati otetul peste. Lasati 5 minute, apoi clatiti bucatile de pui bine cu apa rece si il puneti pe hartie de bucatarie.
  • Pui prajit in stil dominican / Pica pollo - Preparare etapa 2Intr-o punga (cu fermoar daca aveti) adaugati toate condimentele si amestecati-le bine. Taiati ceapa in 4 si zdrobiti usturoiul si adaugati-le peste. Adaugati si zeama de lime. Inchideti punga si amestecati ingredientele.
  • Pui prajit in stil dominican / Pica pollo - Preparare etapa 3Bagati bucatile de pui in punga, amestecati sa se manjeasca peste tot de sosul din punga, o inchideti si bagati la frigider cateva ore sau peste noapte.
  • Pui prajit in stil dominican / Pica pollo - Preparare etapa 4O scoateti de la frigider 30 de minute inainte sa o prajiti pentru ca altfel temperatura uleiului va scadea prea mult.
    Asa aratau ale mele a 2-a zi.

    Intr-o cratita mai inalta (pentru ca sare uleiul destul de mult) puneti cam 2-3 cm de ulei la incins.
  • Pui prajit in stil dominican / Pica pollo - Preparare etapa 5Preparati invelisul:
    Amestecati ingredientele intr-o punga si puneti bucatile de pui scurse de marinata una cate una in amestec. Agitati punga sa prinda peste tot.
  • Pui prajit in stil dominican / Pica pollo - Preparare etapa 6Verificati uleiul daca s-a incins (trebuie sa fie foarte incins, puteti arunca o scobitoare inauntru).

    Puneti puiul in oala cate 2-3 bucati si il prajiti la temp mare la inceput pentru 1 minut apoi scadeti la medie, timp de 10 minute (12 minute daca alegeti sa faceti piept de pui) fara sa il miscati.
  • Dupa cele 10 minute il intoarceti si il lasati alte 7-10 minute sa se prajeasca nemiscat.
    Scoateti pe o farfurie cu hartie de bucatarie si repetati cu restul bucatilor de pui.
    Serviti cu cartofi prajiti, salata si un sos picant sau ketchup.
    Pofta buna !
MelianMelian

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: