Mâncat pe stradă în Coreea (mâncare de stradă) sau însoțit cu bere după cum o spune tradiția (de consumat cu moderație, evident), puiul prăjit este o parte integrantă a culturii culinare coreene. Cu această rețetă, veți găsi nota crocantă care ne place la o dublă marinadă delicioasă, condimentată cu ghimbir și usturoi... Încă salivăm! Și dacă doriți o versiune picantă , puteți adăuga sos coreean făcut din gochujang, un răsfăț :-)
Tăiați puiul în bucăți. Îndepărtați bucățile de grăsime dacă există.
Înmuiați bucățile de pui în lapte. Dați la frigider minim 30 de minute, maxim peste noapte.
Zdrobiți usturoiul și ghimbirul și amestecați-le cu o lingură de lapte din marinadă anterioară. Scurgeți puiul și adăugați amestecul anterior, sare și piper. Amestecați totul bine și dați la frigider pentru minim 30 de minute, maxim 2 ore.
Înmuiați bucățile de pui marinate în amidon de cartofi sau amidon de porumb și puneți-le pe o farfurie în timp ce încălziți uleiul.
Încingeți uleiul la 170°C și scufundați bucățile de pui în el (nu toate în același timp) timp de 3 minute, întorcându-le din când în când. Atenție la stropire!
Așezați bucățile pe hârtie absorbantă. Prăjiți și celelalte bucăți în tranșe mici și puneți-le și pe prosopul de hârtie.
Prăjiți puiul a doua oară timp de 1 până la 2 minute de data aceasta. Puteți adăuga mai multe odată. Puneți-le din nou pe hârtie absorbantă.
Și iată-l, puiul tău prăjit coreean este gata! Savurați-l cu sos la alegere!
Vă recomandăm să folosiți o friteuză sau o cratiță pentru a menține o temperatură constantă. Dacă folosiți o tigaie, temperatura uleiului poate scădea mai repede. Am testat gătirea cu o friteuza cu aer și nu recomandăm aceasta metodă de gătit.
Cum se păstrează puiul prăjit? Puneți-l într-un recipient ermetic la frigider și îl puteți păstra până la 4 zile. Reîncălziți-l fără a adăuga grăsime în tava, în cuptor sau în friteuza cu aer.
Puteți congela puiul prăjit? Sigur!
Ce sos să însoțească puiul prăjit? Serviți-l cu maioneză, ketchup sau sos de grătar. De asemenea, puteți face sosul tipic coreean Dakgangjeong, avem rețeta aici! De asemenea, vă recomandăm sos teriyaki. Vă sugerăm, de asemenea, să faceți un sos de soia dulce prin încălzirea sosului de soia sărat într-o tigaie, cu zahăr brun sau miere și adăugând puțin amidon de porumb pentru a-l îngroșa.
Cum se mănâncă puiul prăjit coreean? În Coreea se consuma în mod tradițional cu bere (atenție, abuzul de alcool este periculos pentru sănătatea dumneavoastră și trebuie consumat cu moderație). Îi spunem „chimaek” (치맥), combinația de „chi” pentru pui și „maek” care înseamnă bere.
Comentarii:
Doresc o rețetă de mîncare tradițională din Corea de Nord. Acolo nu am putut .