Petitchef

Pui prăjit in stil coreean, super crocant!

Mâncat pe stradă în Coreea (mâncare de stradă) sau însoțit cu bere după cum o spune tradiția (de consumat cu moderație, evident), puiul prăjit este o parte integrantă a culturii culinare coreene. Cu această rețetă, veți găsi nota crocantă care ne place la o dublă marinadă delicioasă, condimentată cu ghimbir și usturoi... Încă salivăm! Și dacă doriți o versiune picantă , puteți adăuga sos coreean făcut din gochujang, un răsfăț :-)

Felul principal
2 porții
15 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

2

Prima marinadă:

A doua marinadă:

Crusta:

Materiale

  • Friteuză (opțional sau cratiță)
  • servețele de hârtie

Preparare

  • Etapa 1 - Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
    Tăiați puiul în bucăți. Îndepărtați bucățile de grăsime dacă există.
  • Etapa 2 - Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
    Înmuiați bucățile de pui în lapte. Dați la frigider minim 30 de minute, maxim peste noapte.
  • Etapa 3 - Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
    Zdrobiți usturoiul și ghimbirul și amestecați-le cu o lingură de lapte din marinadă anterioară. Scurgeți puiul și adăugați amestecul anterior, sare și piper. Amestecați totul bine și dați la frigider pentru minim 30 de minute, maxim 2 ore.
  • Etapa 4 - Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
    Înmuiați bucățile de pui marinate în amidon de cartofi sau amidon de porumb și puneți-le pe o farfurie în timp ce încălziți uleiul.
  • Etapa 5 - Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
    Încingeți uleiul la 170°C și scufundați bucățile de pui în el (nu toate în același timp) timp de 3 minute, întorcându-le din când în când. Atenție la stropire!
  • Etapa 6 - Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
    Așezați bucățile pe hârtie absorbantă. Prăjiți și celelalte bucăți în tranșe mici și puneți-le și pe prosopul de hârtie.
  • Etapa 7 - Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
    Prăjiți puiul a doua oară timp de 1 până la 2 minute de data aceasta. Puteți adăuga mai multe odată. Puneți-le din nou pe hârtie absorbantă.
  • Etapa 8 - Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
    Și iată-l, puiul tău prăjit coreean este gata! Savurați-l cu sos la alegere!

Observații:

Vă recomandăm să folosiți o friteuză sau o cratiță pentru a menține o temperatură constantă. Dacă folosiți o tigaie, temperatura uleiului poate scădea mai repede. Am testat gătirea cu o friteuza cu aer și nu recomandăm aceasta metodă de gătit.

Cum se păstrează puiul prăjit?
Puneți-l într-un recipient ermetic la frigider și îl puteți păstra până la 4 zile. Reîncălziți-l fără a adăuga grăsime în tava, în cuptor sau în friteuza cu aer.

Puteți congela puiul prăjit?
Sigur!

Ce sos să însoțească puiul prăjit?
Serviți-l cu maioneză, ketchup sau sos de grătar.
De asemenea, puteți face sosul tipic coreean Dakgangjeong, avem rețeta aici! De asemenea, vă recomandăm sos teriyaki.
Vă sugerăm, de asemenea, să faceți un sos de soia dulce prin încălzirea sosului de soia sărat într-o tigaie, cu zahăr brun sau miere și adăugând puțin amidon de porumb pentru a-l îngroșa.

Cum se mănâncă puiul prăjit coreean?
În Coreea se consuma în mod tradițional cu bere (atenție, abuzul de alcool este periculos pentru sănătatea dumneavoastră și trebuie consumat cu moderație).
Îi spunem „chimaek” (치맥), combinația de „chi” pentru pui și „maek” care înseamnă bere.



Poze

Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
Pui prăjit in stil coreean, super crocant! - poza 2
Pui prăjit in stil coreean, super crocant! - poza 3
Pui prăjit in stil coreean, super crocant! - poza 4
Pui prăjit in stil coreean, super crocant! - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

marcel_p2021
marcel_p2021, 02/04/2024

Doresc o rețetă de mîncare tradițională din Corea de Nord. Acolo nu am putut .

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Arancini sau mingiute de orez prajit Arancini sau mingiute de orez prajit

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează