Bradut cu tapenade

Aperitiv
6 porții
Foarte ușor
35 min

Foietaj + tapenade de casa...amestecati totul si obtineti un bradut crocant! O reteta foarte simpla, de facut acasa cu copiii ;-) Pas cu pas, va explicam cum sa faceti tapenade de masline negre si va aratam tehnica noastra de pliere. O reteta rapida ce poate fi facuta in ultimul moment ;-)


Ingrediente

6

Pentru tapenade :

Pentru bradut :


Materiale

  • Chopper

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min

  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 1Pregatiti tapenade: mixati maslinele, caperele, fileurile de ansoa, cu ulei de masline si piper.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 2Adaugati uleiul putin cate putin, apoi sucul de lamaie si amestecati.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 3Desfaceti un foietaj dreptunghiular si intindeti peste el tapenade
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 4Acoperiti cu al doilea aluat de foietaj dreptunghiular si taiati sub forma de bradut. Pastrati marginile taiate.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 5Taiati fasii orizontale pentru ramuri, lasand un spatiuiîn mijloc pentru trunchi. Rasuciti ramurile.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 6Ungeti cu ou batut si presarati susan. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 180° C.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 7Faceti al doilea bradut cu resturile taiate! Asamblati cele doua triunghiuri de aluat. Utilizati un dreptunghi pentru a face trunchiul. Repetati pasii anteriori.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 8Si gata... bradutul cu tapenade este gata pentru aperitivul de Crăciun!

Observații

Cu cel de-al doilea dreptunghi ramas, puteti face stelute si sa le puneti deasupra brazilor.
Puteti umple bradutul cu pesto, branza etc



Întrebări

Interesant

Multumim!


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Ana, 30/12/2018

Foarte dragut si sigur gustos, bravo!

(0) (0) abuz



+