Bradut cu tapenade

Aperitiv
6 porții
Foarte ușor
35 min

Foietaj + tapenade de casa...amestecati totul si obtineti un bradut crocant! O reteta foarte simpla, de facut acasa cu copiii ;-) Pas cu pas, va explicam cum sa faceti tapenade de masline negre si va aratam tehnica noastra de pliere. O reteta rapida ce poate fi facuta in ultimul moment ;-)

Ingrediente

6

Pentru tapenade :

Pentru bradut :

Materiale

  • Chopper

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 1Pregatiti tapenade: mixati maslinele, caperele, fileurile de ansoa, cu ulei de masline si piper.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 2Adaugati uleiul putin cate putin, apoi sucul de lamaie si amestecati.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 3Desfaceti un foietaj dreptunghiular si intindeti peste el tapenade
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 4Acoperiti cu al doilea aluat de foietaj dreptunghiular si taiati sub forma de bradut. Pastrati marginile taiate.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 5Taiati fasii orizontale pentru ramuri, lasand un spatiuiîn mijloc pentru trunchi. Rasuciti ramurile.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 6Ungeti cu ou batut si presarati susan. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 180° C.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 7Faceti al doilea bradut cu resturile taiate! Asamblati cele doua triunghiuri de aluat. Utilizati un dreptunghi pentru a face trunchiul. Repetati pasii anteriori.
  • Bradut cu tapenade - Preparare etapa 8Si gata... bradutul cu tapenade este gata pentru aperitivul de Crăciun!

Observații

Cu cel de-al doilea dreptunghi ramas, puteti face stelute si sa le puneti deasupra brazilor.
Puteti umple bradutul cu pesto, branza etc

PPetitchef_ro

Întrebări

Interesant

Multumim!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Foarte dragut si sigur gustos, bravo!

abuz