Bradut cu tapenade
Foietaj + tapenade de casa...amestecati totul si obtineti un bradut crocant! O reteta foarte simpla, de facut acasa cu copiii ;-) Pas cu pas, va explicam cum sa faceti tapenade de masline negre si va aratam tehnica noastra de pliere. O reteta rapida ce poate fi facuta in ultimul moment ;-)
Ingrediente
6
Pentru tapenade :
Pentru bradut :
Materiale
- Chopper
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Pregatiti tapenade: mixati maslinele, caperele, fileurile de ansoa, cu ulei de masline si piper.
- Adaugati uleiul putin cate putin, apoi sucul de lamaie si amestecati.
- Desfaceti un foietaj dreptunghiular si intindeti peste el tapenade
- Acoperiti cu al doilea aluat de foietaj dreptunghiular si taiati sub forma de bradut. Pastrati marginile taiate.
- Taiati fasii orizontale pentru ramuri, lasand un spatiuiîn mijloc pentru trunchi. Rasuciti ramurile.
- Ungeti cu ou batut si presarati susan. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 180° C.
- Faceti al doilea bradut cu resturile taiate! Asamblati cele doua triunghiuri de aluat. Utilizati un dreptunghi pentru a face trunchiul. Repetati pasii anteriori.
- Si gata... bradutul cu tapenade este gata pentru aperitivul de Crăciun!
Observații
Cu cel de-al doilea dreptunghi ramas, puteti face stelute si sa le puneti deasupra brazilor.
Puteti umple bradutul cu pesto, branza etc
Întrebări
Interesant
Multumim!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: