Mergem in Hawaii la pranz ... cu acest bol poké cu somon! Un fel de mancare usor si echilibrat, care iti va infrumuseta ziua ;-)
Aici, am decis sa va prezentam o versiune cu somon marinat insotita de bucati de mango pentru un gust exotic si dulce.
Se spala bine orezul pentru a indeparta amidonul din boabe. Pentru a face acest lucru, va trebui sa clatiti orezul de mai multe ori pana cand apa devine limpede.
Intr-o cratita, puneti orezul si apa rece. Acoperiti. Cand apa fierbe, gatiti la foc mic si acoperiti timp de 10 pana la 15 minute. (Cand orezul a absorbit toata apa, este gata). Opriti focul si lasati sa stea, acoperit, timp de 10 minute.
Faceti vinegreta: amestecati otetul, sarea si zaharul. Incorporati amestecul in orez, amestecand usor. In cele din urma, raciti orezul pe o foaie de copt sau pe o tava.
Taiati somonul decongelat in cuburi. Amestecati apoi cu sosul de soia, uleiul de susan, ghimbirul zdrobit si, daca se doreste, coaja de lamaie si susan. Se infoliaza si se da la frigider timp de 30 de minute.
Garnitura: Spalati legumele. Curatati morcovul si taiati-l sau radeti-l. Taiati ridichea si castravetele in fasii subtiri. Taiati avocado si mango in cuburi. Turnati putin suc de lamaie peste avocado, astfel incat sa nu se innegreasca.
Montare: Asezati orezul cu otet la baza unei farfurii adanci. Adaugati somonul marinat in centru, apoi aranjati toate legumele si fructele in jur: castravetii, apoi morcovii, apoi edamame, apoi ridichile, apoi avocado si, in final, mango, pentru a nu avea doua ingrediente verzi una langa alta.
Se presara cu seminte de susan. Iata, bolul tau poké este gata!
Orezul cu otet: Poate fi inlocuit cu quinoa sau orez negru, de exemplu.
Somonul marinat: * Trebuie sa fie congelat sau inghetat, apoi dezghetat inainte de utilizare. Atentie la margini! * Acesta poate fi inlocuit cu ton proaspat, creveti, tofu sau dorada proaspata. De asemenea, puteti face bile de peste sau falafel daca nu va place pestele crud.
Garnitura: Daca nu va plac alegerile noastre cu legume si fructe, iata cateva idei. Pentru legume, puteti opta pentru varza rosie, de exemplu, sau alge marine wakame. Pentru fructe, sugeram si ananas sau rodie. Am optat pentru seminte de susan ca topping, dar nu ezitati sa adaugati arahide prajite, ceapa verde, coriandru, ceapa prajita, caju ... orice este posibil! : D