Bowl cake cu banane
Poate ați auzit de prăjituri în cană, prăjituri pregătite și coapte într-o ceașcă pentru o plăcere individuală. Aici avem o prăjitură în formă de bol, care este gata în doar 10 minute. Bineînțeles că această rețeta va fi perfecta ca gustare dar și ca desert.
Ingrediente
Pentru decor:
Rețete inrudite
-
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
-
Poké bowl cu somon
-
Pancakes cu banane - super simplu
-
Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
Preparare
Într-un castron, zdrobiți banana sub formă de piure, folosindu-vă de o furculiță. Adăugați oul și laptele și amestecați bine.
Adăugați fulgii de ovăz, praful de copt și zahărul brun și amestecați bine.
Turnați aluatul într-un bol și coaceți la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la putere maximă.
Scoateți din bol și decorați cu fructe, după dorință.
Observații
Bananele: cele care sunt cu pete și prea coapte vor fi perfecte în această rețetă! Nu numai că le puteți zdrobi mai ușor, dar sunt atât de dulci încât vă va permite să reduceți cantitatea de zahăr ;-)
Intoleranță la lactoză / gluten: vă așteaptă o mulțime de alternative! Pe partea de gluten, vom înlocui fulgii de ovăz cu hrișcă sau cu fulgi de orez de exemplu. Pe partea de lactoză, laptele de vacă va fi înlocui un lapte vegetal (migdale, nucă de cocos, alune etc.).
Depozitare: Prăjitura în bol poate fi consumata atât caldă cât și rece. Pe de altă parte, poate fi păstrată o oră de la realizare, altfel riscă să devină prea uscată și ar fi păcat ;-)
Lejeritate: Nu vă temeți că această rețetă va fi prea grea pentru a fi digerată. Întrucât nu există făină sau unt, preparatul va fi ușor digerabil.