Poate ați auzit de prăjituri în cană, prăjituri pregătite și coapte într-o ceașcă pentru o plăcere individuală. Aici avem o prăjitură în formă de bol, care este gata în doar 10 minute.
Bineînțeles că această rețeta va fi perfecta ca gustare dar și ca desert.
Bananele: cele care sunt cu pete și prea coapte vor fi perfecte în această rețetă! Nu numai că le puteți zdrobi mai ușor, dar sunt atât de dulci încât vă va permite să reduceți cantitatea de zahăr ;-)
Intoleranță la lactoză / gluten: vă așteaptă o mulțime de alternative! Pe partea de gluten, vom înlocui fulgii de ovăz cu hrișcă sau cu fulgi de orez de exemplu. Pe partea de lactoză, laptele de vacă va fi înlocui un lapte vegetal (migdale, nucă de cocos, alune etc.).
Depozitare: Prăjitura în bol poate fi consumata atât caldă cât și rece. Pe de altă parte, poate fi păstrată o oră de la realizare, altfel riscă să devină prea uscată și ar fi păcat ;-)
Lejeritate: Nu vă temeți că această rețetă va fi prea grea pentru a fi digerată. Întrucât nu există făină sau unt, preparatul va fi ușor digerabil.