1 Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
2 intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
3 Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
4 Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Nori nu se poate inlocui cu material textil, sau ce abureli sunt scrise acolo. Se poate face sushi si fara nori, fara nimic altceva in loc, mai grei in schimb, pentru ca orezul nu are suport si doar amidonul dintre boabe ar trebui sa sustina forma... Alte probleme ar fi: orezul pentru sushi se face cu o parte orez si o parte plus un sfert de apa, se fierbe ~12-15 min si apoi se lasa cu capac inca 30 minute. Se poate adauga niste amidon ca sa iasa mai lipicios. SI SE FOLOSESTE OREZUL CU BOB ROTUND
Nori sunt niste alge , acum se gasesc si in Kaufland , ele nu se pot inlocui, sunt baza la sushi ele fiind invelisul in care intra orezul legumele si pestele.
Comentarii (14):
Nori nu se poate inlocui cu material textil, sau ce abureli sunt scrise acolo. Se poate face sushi si fara nori, fara nimic altceva in loc, mai grei in schimb, pentru ca orezul nu are suport si doar amidonul dintre boabe ar trebui sa sustina forma... Alte probleme ar fi: orezul pentru sushi se face cu o parte orez si o parte plus un sfert de apa, se fierbe ~12-15 min si apoi se lasa cu capac inca 30 minute. Se poate adauga niste amidon ca sa iasa mai lipicios. SI SE FOLOSESTE OREZUL CU BOB ROTUND
Fac des si imi place mult cu ghimbirul murat si sosul de soia.
Sunteti analfabeti functionali ! Si multi !
Nu se referea la inlocuirea nori-ului cu textil ci la suportul pe care ar trebui pus nori-ul !
Reteta este corecta siverificata
Nori sunt niste alge , acum se gasesc si in Kaufland , ele nu se pot inlocui, sunt baza la sushi ele fiind invelisul in care intra orezul legumele si pestele.
Foarte foarte gustos,nu ma pot opri de mincat :D
Beton
Da reteta asta imi place pt k are somon are peste crud este delicioasa pt k am incercato
Am facut-o de nenumarate ori. Foaaaaarte buna!
Excelent