Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia completa a apei , amestecand incet din cand in cand. Apoi am lasat orezul la racit 10 minute. Separat am facut intr-un bol un sfert de canita de otet de orez, 2 linguri de zahar ( de trestie am pus eu ) si putina sare. Am turnat amestecul peste orez si am amestecat bine. Orezul este foarte lipicios dar bobul ramane totusi intreg .
Am trecut la modelare , pe o foaie de alga Nori am pus un strat de orez, poi in mijloc catravete si somon afumat taiat fasii mici, acesat este makizushi . Am rulat cu grija ( este un covoras de bambus special pentru asta dar eu nu ma descurc asa bine cu el asa ca am folosit o folie de aluminiu , imi permite sa controlez mai bine situatia deocamdata) si am presat incet ca sa obtinem un rulou consistent. Separat am modelat mici ovale de orez si bilute de orez cu bucatele mici de peste afumat in ele. Peste ovalele de orez nigirizushi am asezat apoi o bucata de somon si o fasie mica de alga transversala, am mai facut niste bilute temarizushi cu bucatele de castravete si somon afumat prin ele. Au iesit excelente, le-am servit asortate pe un platou alaturi de wasabi ( am un tub mic dar cred ca imi ajunge ani de zile la cat de iuete este )) ) si sos de soya. Au fost execelente, cu o aroma aprate m-am indragostit de sushi de cand am mancat prima data trebuie sa le testati macar o data . Sunt foarte bogate in omega 3 si oligoelemente benefice. Daca le faceti cu alt fel de peste crud decat cel care este preparat pentru a fi mancat asa,sfatul specialistilor este sa il congelati 24 de ore la -20 de grade inainte sa folositi la sushi.
Nu intamplator se spune ca dureaza cca. 2 ani sa pricepi sa faci un orez sushi. Mie cam atat mi-a luat sa ajung sa inteleg si sa aleg un orez bun de sushi. Mai multe detatii pe facebook: atelieruldesushi. Multumesc!
Orezul pentru sushi japonezi il folosesc fara sare, in felul acesta pune in evidenta gustul pestelui. Fiind otetul de orez deja dulce nu este nevoie de a mai adauga zahar. Traiesc la Tokyo si cunosc foare bine retele originale.
Comentarii:
Nu intamplator se spune ca dureaza cca. 2 ani sa pricepi sa faci un orez sushi. Mie cam atat mi-a luat sa ajung sa inteleg si sa aleg un orez bun de sushi. Mai multe detatii pe facebook: atelieruldesushi. Multumesc!
Este putin spus excelent! Am folosit si eu reteta doar ca am folosit si avovado! As manca dimineata ,la pranz si seara !
E la moda dar nu-mi place.
Orezul pentru sushi japonezi il folosesc fara sare, in felul acesta pune in evidenta gustul pestelui.
Fiind otetul de orez deja dulce nu este nevoie de a mai adauga zahar. Traiesc la Tokyo si cunosc foare bine retele originale.
:>:> eu prefer sa fac sushi cutablita aia speciala din bambus
Bien