Cred ca e foarte greu sa dai o reteta de sushi cu ingrediente "STAS" si gramaje la fel de "STAS". Pentru ca de fiecare data cand am facut "sushi", am folosit fel de fel de combinatii in fel de fel de cantitati.
Si atunci, cum expui o reteta cand varietatea acestor "variabile" este "de la zero la infinit" (varianta valabila pentru cei ce-si mai aduc aminte de matematica din liceu!).
Ingrediente ce se pot combina in orice fel de proportii:
numarul 1: foaia speciala de alge - NORI;
numarul 2: orez special pentru sushi care e foarte lipicios dupa fierbere, tocmai pentru a putea crea acele rulouri care sunt reprezentative pentru sushi;
numarul 3: "covorasul" din bambus cu care se ruleaza sushi;
numarul 4: ingrediente diverse cum ar fi: creveti (fierti), somon (crud sau fume), ton (crud), peste afumat (eu am folosit macrou, morun, scrumbie...), avocado (chiar taiat foarte subtire si pus peste amestecul de orez si alte ingrediente), mango, ananas, morcov, castravete, ciuperci shitache, ardei gras rosu sau galben (pentru coloristica preparatului) etc.
Tot ce ar fi de "invidiat" la aceste retete, sunt pozele cu multimea de posibilitati de a face aceste preparate!
Iata ultimele mele poze cu sushi:
Alte poze din alte retete facute:
si cateva cu pregatirile pentru preparare:
Voi reveni!
POFTA BUNA!
Comentarii:
Superb,sunt delicioase si usor de preparat.pe linga astea sunt dau un aspect aparte