Se spala orezul in apa rece de cateva ori urmand instructiunile de pe punga de sushi, apoi se fierbe orezul intr-o oala cu capac.
Dupa ce orezul este fiert se pune intr-o tava intinsa si se amesteca cu otetul de orez si zaharul iar apoi se raceste, amestecandu-l cu o spatula. A folosit o tava de yena intinsa. Intre timp se pregatesc ingredientele de rulat in Sushi care se taie fasii subtiri si lungi.
Se aseaza o foaie de nori pe matul de bambus, apoi se aseaza orezul in strat subtire-atentie orezul trebuie sa fie lipicios. Folositi o spatula pentru a intinde orezul. Se lasa o fasie de aproximativ 2 cm pe nori fara orez pentru a putea lipi roll-ul de sushi. Nori au doua fete-una stralucitoare si una mata. Asezati foaia de nori cu partea stralucitoare in jos. Aceasta trebuie sa fie inafara pentru a arata frumos.
Stiati ca in Statele Unite la inceput se facea Sushi cu orezul inafara pentru a atrage clientii americani? Bucatarii japonezi se temeau ca foaia nori care este inchisa la culoare nu ar atrage asa de multi clienti. Puteti sa rulati sushi-ul si cu orezul inafara si foaia de nori inauntru.
Dupa racirea orezului se incepe rularea. Se aseaza foaia nori, apoi orezul lasand un mic spatiu pentru a-l lipi si apoi se aseaza bastonase de fructe de mare sau peste si bastonase de legume. Se unge ficare rol si cu putin-! atentie HOT- wasabi pentru gust si apoi se ruleaza. Puteti sa improvizati cat mai mult la folosirea ingredientelor din sushi, puteti chiar sa faceti roll-urile vegetariene, folosing avocado sau ciuperci, nu neaparat fructe de mare sau peste. Rulati apoi sushi-ul impreuna cu mat-ul de bambus pentru a nu rupe foaia de nori si pentru a putea strange bine roll-ul.
Umeziti portiunea de foaie de sushi lasata fara orez cu apa si lipiti rolul. Taiati cu un cutit roll-ul din 3 in 3 cm -!atentie pe foaia de nori arata cam pe unde ar trebui taiat roll-ul- umezind cutitul in apa si curatandul dupa fiecare taiere.
Asezati sushi-ul pe un platou si serviti cu sos de soia asezat in castronase speciale pentru fiecare invitat, cu pasta extra de wasabi pentru cei carora le place HOT si cu feliu?e marinate de ghimbir.
Comentarii:
Traducerea este nereusita din pacate,mai incercati!
Este minunat!Eu il fac cu orezul in interior.Este dietetic,usor de facut si delicios!
Fara comentarii.