Puneti alunele intr-o tava si dati-le la cuptor sa se rumeneasca. Aveti grija sa nu le ardeti, cand simtiti miros de alune pajite, deschideti usa cuptoruli se le verificati. Le decojiti cat sunt inca caldute. Stiu ca in reteta Laurei prevede 100 g ciocolata cu lapte, dar eu am pus numai maruie, imi place mai mult. Puteti sa puneti si ciocolata dark cu cafea si mai buni o sa iasa biscotti.
Batem ouale bine cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugam cicolata topita si untul topit. Turnam si cafeaua si romul. Amestecam. Adaugam faina si praful de copt. Alunele, pe care le puteti lasa intregi. Omogenizam aluatul si il dam la rece pentru 1 ora. Dupa acest timp rasturnam compozitia pe o suprafata presarata cu faina.
Modelam trei suluri de cca. 3-4 cm diametru. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam sulurile la cuptorul preincalzit la 180 gradeC pentru 15-20 minute.
Dupa acest timp le lasam sa seraceasca putin si le taiem in fasii de cca. 2 cm. Asezam bucatile pe tava si le mai dam cca. 10 minute la cuptor.
Sunt foarte bune, se pastreaza mult timp in recipiente inchise ermetic.