Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
Fursec XXL cu alune, ciocolată cu lapte și praline
Așadar, ajungem la culmea lăcomiei!
După cum știți, suntem fani absoluți ai fursecurilor de toate tipurile. Este clar gustul reconfortant de care avem nevoie în momentul de față.
Și pentru un deliciu XXL, delicios, am obtat pentru fursec gigantic, cu ciocolată cu lapte și pralină (pe care o poți face chiar tu acasă) absolut irezistibil! O textură moale la interior, crocantă la exterior :-)
Bateți untul moale cu zaharul până devine cremos. Adăugați ouăle și amestecați bine.
Făină pentru prăjituri: Amestecați amidonul de porumb și făina, apoi cerneți amestecul pentru a obține o pulbere mai fină.
Adăugați acest amestec, apoi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, la amestecul anterior și încorporați-l bine.
La sfârșit, adăugați bucățele de ciocolată (sau ciocolata tocata grosier) și alunele prăjite. Amestecați totul bine pentru a încorpora ingredientele.
Dacă aluatul este puțin moale, dați-l la frigider pentru 15 până la 30 de minute. Faceți bile de aproximativ 170 gr (folosiți un cântar de bucătărie) și puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
Coaceți la cuptor pentru 10-12 minute la 200°C , cuptor cu convecție. Va trebui să faceți mai multe loturi întrucât fursecurile se vor întinde. Lăsați la răcit pe tava de copt, sfârșitul gătitului.
Așezați pralina într-o pungă de patiserie, tăiați colțul și puneți pralina deasupra fursecurilor.
Putem congela aceste fursecuri XXL? Le puteți congela fără griji!
Putem reduce zahărul? Puteți reduce zahărul, dar va afecta textura prăjiturii. Folosește însă cu atenție cele doua tipuri de zahar, amestecul celor doua va da fursecurilor textura crocantă și moale.
Ce umplutură să folosim? Am ales să folosim ciocolată cu lapte (puteți folosi bucăți, fulgi mari de ciocolată sau ciocolată tăiată grosier), alune prăjite și praline cu arahide, totuși puteți încerca aceste combinații: - ciocolata albă, alune prăjite, pralină de alune - ciocolată neagră, nuci, tartinat - ciocolată cu lapte, arahide, pralină cu arahide - ciocolată neagră, nuci pecan, pralină pecan - ciocolată albă, fistic, pralină cu fistic - zmeura, alune prăjite, dulceață de zmeură Nu ezitați să vă creați propriile combinații și spuneți-ne în comentarii pe care le-ați încercat!
Cum să păstrăm aceste fursecuri? Le puteți păstra la temperatura camerei într-un recipient ermetic timp de 4 zile și la loc răcoros timp de 6 zile.Scoateți-le cu 30 de minute până la 1 oră înainte de a le gusta!