Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline

Desert
Foarte ușor
31 min

Așadar, ajungem la culmea lăcomiei! După cum știți, suntem fani absoluți ai fursecurilor de toate tipurile. Este clar gustul reconfortant de care avem nevoie în momentul de față. Și pentru un deliciu XXL, delicios, am obtat pentru fursec gigantic, cu ciocolată cu lapte și pralină (pe care o poți face chiar tu acasă) absolut irezistibil! O textură moale la interior, crocantă la exterior :-)

Ingrediente

8

Aluatul:

Făină pentru prăjituri:

Umplutură:

Topping:

Materiale

  • 1 pungă de patiserie
  • Hârtie pergament
  • cântar
  • Sită
  • Robot de patiserie (sau mixer electric)

Preparare

Preparare20 min
Gătire11 min
  • Fursec XXL cu alune, ciocolată cu lapte și praline - Preparare etapa 1Bateți untul moale cu zaharul până devine cremos. Adăugați ouăle și amestecați bine.
  • Fursec XXL cu alune, ciocolată cu lapte și praline - Preparare etapa 2Făină pentru prăjituri:
    Amestecați amidonul de porumb și făina, apoi cerneți amestecul pentru a obține o pulbere mai fină.
  • Fursec XXL cu alune, ciocolată cu lapte și praline - Preparare etapa 3Adăugați acest amestec, apoi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, la amestecul anterior și încorporați-l bine.
  • Fursec XXL cu alune, ciocolată cu lapte și praline - Preparare etapa 4La sfârșit, adăugați bucățele de ciocolată (sau ciocolata tocata grosier) și alunele prăjite. Amestecați totul bine pentru a încorpora ingredientele.
  • Fursec XXL cu alune, ciocolată cu lapte și praline - Preparare etapa 5Dacă aluatul este puțin moale, dați-l la frigider pentru 15 până la 30 de minute. Faceți bile de aproximativ 170 gr (folosiți un cântar de bucătărie) și puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
  • Fursec XXL cu alune, ciocolată cu lapte și praline - Preparare etapa 6Coaceți la cuptor pentru 10-12 minute la 200°C , cuptor cu convecție. Va trebui să faceți mai multe loturi întrucât fursecurile se vor întinde. Lăsați la răcit pe tava de copt, sfârșitul gătitului.
  • Fursec XXL cu alune, ciocolată cu lapte și praline - Preparare etapa 7Așezați pralina într-o pungă de patiserie, tăiați colțul și puneți pralina deasupra fursecurilor.

Punctează această reţetă

Observații

Putem congela aceste fursecuri XXL?
Le puteți congela fără griji!

Putem reduce zahărul?
Puteți reduce zahărul, dar va afecta textura prăjiturii. Folosește însă cu atenție cele doua tipuri de zahar, amestecul celor doua va da fursecurilor textura crocantă și moale.

Ce umplutură să folosim?
Am ales să folosim ciocolată cu lapte (puteți folosi bucăți, fulgi mari de ciocolată sau ciocolată tăiată grosier), alune prăjite și praline cu arahide, totuși puteți încerca aceste combinații:
- ciocolata albă, alune prăjite, pralină de alune
- ciocolată neagră, nuci, tartinat
- ciocolată cu lapte, arahide, pralină cu arahide
- ciocolată neagră, nuci pecan, pralină pecan
- ciocolată albă, fistic, pralină cu fistic
- zmeura, alune prăjite, dulceață de zmeură
Nu ezitați să vă creați propriile combinații și spuneți-ne în comentarii pe care le-ați încercat!

Cum să păstrăm aceste fursecuri?
Le puteți păstra la temperatura camerei într-un recipient ermetic timp de 4 zile și la loc răcoros timp de 6 zile.Scoateți-le cu 30 de minute până la 1 oră înainte de a le gusta!

Echipamente de gătit

cuptor
blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: