Prajitura cu ciocolata si pere este densa, aromata si super usor de facut, perfecta pentru o zi mohorata de toamna. Cand am vazut-o in GoodFood a fost dragoste la prima vedere :)
Intr-un castron se mixeza crema de ciocolata, untul si ouale pana se omogenizeaza.
Faina, praful de copt si cacao se cern peste crema rezultata si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri mari.
Se tapeteaza o tava (23-26 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Perele se taie in patru si curata de coaja si cotor. Fiecare sfert se cresteaza pe lungime de 3-4 ori cat de adanc se poate cu un cutit ascutit.
Sferturile de para se aseaza in forma de cerc.
Se presara alunele de padure, iar cu ajutorul unei pensule se ung perele cu gemul de caise sau macese.
Se baga in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 40 minute.
Testul scobitorii nu se face acestei prajituri.
Cu pensula se mai ung o data perele pentru a nu isi schimba culoarea.
Se lasa se se raceasca putin si se savureaza. Se poate servi alaturi de frisca sau inghetata de vanilie. Noi am ales frisca amestecata cu dulceata de fructe de padure pentru ca cineva mic voia si el “tort” :)
Comentarii (15):
Delicioasa
Tocmai ce am scos.o din cuptor.Arata f.bine,delicioasă!
Delicioasa
Super!
A reusit de minune, si este delicioasa...:)
'\foarte buna si usor de facut
Nu am facut dar o sa incerc
Parei nteresanta, inercati si cu banane cred ca e mai buna!
F.bun, delicios
O fac cat de curand pare iamiii iamiii