Vă place gustul castanelor prăjite, dar căutați o modalitate rapidă și necomplicată de a le prepara? Air fryer-ul este soluția perfectă! Dintre diferitele metode de prăjire a castanelor, vă prezentăm cea mai ușoară și mai rapidă dintre toate. În doar 9 minute, cu ajutorul Air fryer-ului, veți obține acea aromă irezistibilă de prăjit și textura inconfundabilă: crocante la exterior și perfect prăjite la interior. Pe lângă faptul că sunt o gustare delicioasă, castanele sunt bogate în nutrienți și sunt perfecte pentru a fi savurate în timpul toamnei sau iernii. În această rețetă vă explicăm pas cu pas cum să le preparați.
Alegeți castanele și eliminați-le pe cele cu găuri, tăieturi și pe cele care sunt moi. Alegeți doar pe cele care sunt în stare bună.
Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se face o tăietură în formă de cruce în burta castanei. Acest lucru va împiedica castanele să explodeze în timpul gătitului.
Se pun castanele în coșul friteuzei cu aer, asigurându-se că nu sunt suprapuse.
Setați friteuza în modul prăjit și gătiți timp de 9 minute la 200º C. La jumătatea gătitului, deschideți coșul și mișcați puțin castanele, astfel încât acestea să se prăjească uniform. Scoateți castanele când sunt aurii și s-au deschis.
Și asta e tot! Serviți și savurați cât sunt încă calde.
Sfat: Dacă trebuie să prăjiți multe castane, prăjiți-le în mai multe reprize pentru a nu obstrucționa circulația aerului și pentru ca toate castanele să primească căldura în mod egal.
Cum să alegeți cele mai bune castane? Alegeți castane care au cam aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească uniform. În caz contrar, există riscul ca cele mai mari să fie crude, iar cele mai mici să fie prea gătite. Cele mai bune sunt cele care sunt nepătate, strălucitoare, de culoare maro închis. Preferați-le pe cele care sunt mari și grele și aruncați-le pe cele cu tăieturi sau găuri.
Nu am o friteuză, ce alte metode de gătit pot folosi pentru a prăji castanele? Castanele pot fi prăjite în mai multe moduri: în vatra șemineului, în cuptor, în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie pentru castane.
Cât timp pot păstra castanele prăjite într-o friteuză cu aer? Deși castanele crude pot fi păstrate destul de mult timp, acest lucru nu este valabil odată ce sunt gătite. Din acest motiv, vă recomandăm să gătiți doar cantitatea potrivită și să le savurați cât sunt încă fierbinți.
Ce rețete pot face cu castane prăjite? Castanele prăjite sunt o gustare ideală, deși pot fi folosite și pentru a prepara numeroase preparate dulci și sărate. De exemplu: faceți o cremă dulce de castane, pentru a prepara deserturi delicioase, cum ar fi tort de ciocolată sau cupe în stil Mont Blanc cu cremă de castane.
Când se consumă de obicei castanele? În Spania se consumă de obicei pe 1 noiembrie, de Ziua Tuturor Sfinților, deși pot fi savurate pe tot parcursul toamnei și iernii.