Castane prăjite la air fryer

Aperitiv
3 porții
Foarte ușor
14 min

Vă place gustul castanelor prăjite, dar căutați o modalitate rapidă și necomplicată de a le prepara? Air fryer-ul este soluția perfectă! Dintre diferitele metode de prăjire a castanelor, vă prezentăm cea mai ușoară și mai rapidă dintre toate. În doar 9 minute, cu ajutorul Air fryer-ului, veți obține acea aromă irezistibilă de prăjit și textura inconfundabilă: crocante la exterior și perfect prăjite la interior. Pe lângă faptul că sunt o gustare delicioasă, castanele sunt bogate în nutrienți și sunt perfecte pentru a fi savurate în timpul toamnei sau iernii. În această rețetă vă explicăm pas cu pas cum să le preparați.


Ingrediente

3

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Gătire9 min

Observații

Sfat: Dacă trebuie să prăjiți multe castane, prăjiți-le în mai multe reprize pentru a nu obstrucționa circulația aerului și pentru ca toate castanele să primească căldura în mod egal.

Cum să alegeți cele mai bune castane?
Alegeți castane care au cam aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească uniform. În caz contrar, există riscul ca cele mai mari să fie crude, iar cele mai mici să fie prea gătite. Cele mai bune sunt cele care sunt nepătate, strălucitoare, de culoare maro închis. Preferați-le pe cele care sunt mari și grele și aruncați-le pe cele cu tăieturi sau găuri.

Nu am o friteuză, ce alte metode de gătit pot folosi pentru a prăji castanele?
Castanele pot fi prăjite în mai multe moduri: în vatra șemineului, în cuptor, în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie pentru castane.

Cât timp pot păstra castanele prăjite într-o friteuză cu aer?
Deși castanele crude pot fi păstrate destul de mult timp, acest lucru nu este valabil odată ce sunt gătite. Din acest motiv, vă recomandăm să gătiți doar cantitatea potrivită și să le savurați cât sunt încă fierbinți.

Ce rețete pot face cu castane prăjite?
Castanele prăjite sunt o gustare ideală, deși pot fi folosite și pentru a prepara numeroase preparate dulci și sărate. De exemplu: faceți o cremă dulce de castane, pentru a prepara deserturi delicioase, cum ar fi tort de ciocolată sau cupe în stil Mont Blanc cu cremă de castane.

Când se consumă de obicei castanele?
În Spania se consumă de obicei pe 1 noiembrie, de Ziua Tuturor Sfinților, deși pot fi savurate pe tot parcursul toamnei și iernii.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+