Petitchef

Bomba de castane

Desert
8 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Punem pe foc apa cu zaharul. Lasam pana se topeste zaharul. Lasam un pic sa se raceasca si amestecam cu piureul de castane. Adaugam migdalele si alunele. Topim pe bain-marie 100 gr ciocolata si adaugam si ciocolata topita in compozitie. Batem cele 200 de gr margarina. Adaugam comozitia de castane si mai mixam pana se omogenizeaza.
    Forma in care urmeaza sa punem compozitia se tapeteaza cu folie de plastic. Eu am pus intr-o forma de chec, dar in reteta originala era intr-o forma rotunda, ca o cupola. Doar de aia ii zice "bomb" :D Deci o puneti in ce credeti ca e mai ok, avand in vedere ca dupa ce sta la rece o rasturnati. Lasati la frigider peste noapte sau cel putin 6 ore
    Cand e gata racita, topim pe bain-marie ciocolata ramasa cu cele 40 de gr margarina si turnam glazura peste bomba. Eu am mai pus deasupra niste alune maruntite. Servim NEAPARAT cu frisca! Cu frisca adevarata, nu la tub, asa cum am facut eu, ca se topeste si nici nu are acelasi gust. Gata desertul! Bon appetit! ;)

Rețete inrudite

YouTube

Clapon cu castane


Poze

Bomba de castane
Bomba de castane - poza 2
Bomba de castane - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

10/11/2013

Bunaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
02/11/2013

Miammmmm!!!

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Am sa o fac

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Castane prăjite la air fryer
Castane prăjite la air fryer
3 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursec urias
Fursec urias
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Biscuiți cu okara (fulgi de ovaz) și ciocolată
Biscuiți cu okara (fulgi de ovaz) și ciocolată
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Indigestia – „bomba cu ceas” pentru stomac Indigestia – „bomba cu ceas” pentru stomac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează