Pentru blat: se bat albusele spuna tare cu putin a sare, se adauga pe rand zaharul. Galbenusele se freaca cu uleiul si limgurile de cacao, pana avem o crema omogena. Se adauga peste albusuri, mixand in continuare.
Se opreste mixerul si se agauga faina. Se coace in forma de 22 diametu. Cand e gata si s-a racit se taie în jumatate pe orizontal. Se insiropeaza.
Pentru crema: Intr-un bol se bate frisca si se amesteca usor cu piureul de castane. Dupa gust se poate adauga putin rom. Se intinde totul pe prima jumatate de tort si se acopera cu jumatatea cealalta de blat. Se da la rece.
Pentru ganachul de ciocolata: se incalzeste pe baine-marie frisca. Cand s-a incalzit, fara sa o lasam sa fiarba, se rastoarna peste ciocolata maruntita.
Se lasa la rece 2-3 ore, dupa care se bate cu mixerul pana se dubleaza. Se imbraca tortul cu aceasta de ciocolata. Se decoreaza cu frisca si coacaze rosii si se da la frigider.
Comentarii:
Deliciu