Mama mea obisnuieste sa faca aceste cornuri simple de casa sau umplute cu gem, nuca, ciocolata, rahat. Eu nu prea am facut pana acum, dar de cand fetita mea este scolarita, vrea sa manance destul de des corn. Ca sa-i fac pe plac dar sa stiu ca mananca cat de cat sanatos, am decis sa-i fac eu cornurile. Cred ca o sa se termine si perioada aceasta, dar deocamdata asta e :-)))).
Ideea ei era sa facem si cu castane.
Pentru aluat am dospit 25g de drojdie in 50ml de lapte caldut si 1 lingurita de zahar. In 400ml de lapte am topit 250g de unt si 4 linguri de zahar. Intr-un bol am pus 1 kg de faina, 1 lingurita de sare, am adaugat untul topit si drojdia. Am obtinut un aluat ca si pentru cozonac. Am pus la dospit pentru 1 ora, pana sa-si mareasca volumul la dublu.
Am impartit aluatul in 4, fiecare parte am intins pe rand, am infasurat ca si pentru cuibul de viespe si l-am taiat in 12 bucati. Astfel mi-au iesit 48 de "cuiburi de viespe", pe care le-am intins. In mijlocul lor am pus bucatele de ciocolata amaruie sau castane. Am format cornuri si le-am copt.
Rezultatul vorbeste de la sine :-)))).